Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
19. 12. 2015,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Val Gardena Klemen Kosi Boštjan Kline Andrej Šporn Rok Perko

Sobota, 19. 12. 2015, 17.33

8 let

"Brez panike, prosim!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Potem ko so slovenski smukači na severnoameriški turneji postavili obetavne temelje nove sezone, so ob vrnitvi v Evropo povsem razočarali.

Dve tekmi, nič točk. Izkupiček slovenske ekipe za hitri disciplini na smuku in superveleslalomu svetovnega pokala v Val Gardeni, ki glavnega trenerja Petra Pena nikakor ne more veseliti, predvsem po nekaj obetavnih nastopih Boštjana Klineta, Klemna Kosija in Martina Čatra v ZDA in Kanadi.

"Ne gre za veselje in žalost. Gre za vprašanje opravljenega dela. Mi ga tokrat nismo opravili, kot bi bilo treba. Vseeno menim, da še ni čas za paniko. Kline je deloval dobro. V superveleslalomu je bil na poti k vrhunskemu rezultatu. Smuk se mu je ponesrečil. Podobno velja za Šporna in Kosija, ki sta imela težave že na uradnih treningih. Ponavljam, brez panike, prosim," je ob slovesu od Val Gardene dejal Pen.

Kline: Gremo naprej

Da ga rezultatska klofuta ni pretirano prizadela in načela odločnosti, poudarja tudi Kline, ki je smuk končal na 37. mestu. "Ko sem v cilju pogledal proti semaforju, sem bi presenečen. Na progi sem imel občutek, da sem hiter. Prepričan pa sem, da me Val Gardena ne bo psihološko načela. To se dogaja. Tudi največjim šampionom kdaj spodrsne, pa se hitro poberejo. Ostati moram na svoji smučini," je dejal Kline, ki se bo zdaj lotil treningov pred zadnjim smukom v koledarskem letu. Čez deset dni ga bo gostila Santa Caterina.

Šporn: To je tekma za Roka Perka

Za razliko od Klineta, pa je nekonkurenčnost že na progi čutil Andrej Šporn. Že na treningih se namreč ni uspel "zliti" s progo Saslong. Ob prihodu v cilj, je lahko le spoznal, da ga občutek ni varal (48.) mesto. "Na tej progi ne znam razviti prave hitrosti. To je proga, po kateri se moraš plaziti. Moje smučanje pa sloni na moči. Priznam, nikoli nisem imel občutka. Imam druge kakovosti. Na tej progi ne pridejo do izraza. Prav zaradi tega mi je iskreno žal, da ni namesto mene nastopil Rok Perko. To je tekma zanj," pravi Šporn, ki se je s štirimi nastopi v sezoni resda vrnil po neugodni poškodbi ahilove tetive, a točk vendarle e ni osvojil. Nanje čaka že od 25. 1. 2014, vmes pa je zbral kar 17 nastopov.

Kosiju še veleslalomska priložnost

Tudi Klemen Kosi se s slovitim Saslongom ni znal spoprijateljiti. Pravega občutka in ideje, kako se lotiti številnih grbin, ni imel. Do izraza pa je prišlo tudi nekoliko pomanjkljivo tehnično znanje. "Ura je povedala svoje. Ne bom iskal izgovorov. Raje bom poiskal razloge za slab nastop. Poleg tega pa vem, da je pred nami še kar nekaj tekem in dovolj priložnosti za dokazovanje. Prvi tekmi v Evropi res nista uspeli, tako kot smo želeli," je z glavo zmajeval 24-letni Mariborčan, ki bo italijansko pot nadaljeval v Alta Badio. Poleg Žana Kranjca bo namreč dobil priložnost tudi v nedeljskem veleslalomu.

Ne spreglejte