Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2019,
20.59

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

2

Natisni članek

Luka Podkrajšek WFC WFC 23

Torek, 19. 2. 2019, 20.59

5 let, 2 meseca

Luka Podkrajšek

Huda poškodba roke: Tako je, če se greš gladiatorja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

2

WFC 23 Hala Tivoli | Luka Podkrajšek je zmagal, a bo moral nekaj časa tudi prisilno počivati. | Foto Urban Meglič/Sportida

Luka Podkrajšek je zmagal, a bo moral nekaj časa tudi prisilno počivati.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Slovenski borec Luka Podkrajšek je na WFC 23 dosegel še svojo tretjo zaporedno zmago med profesionalci, a to zmago drago plačal. Orjak knapovskih prednikov iz Litije je rojaka Tadeja Dajčmana tako močno tepel, da si je ob tem grdo zlomil roko. "Tile Pohorci so trdi kot beton, po mojem sem si zlomil roko. Brez zajeba**ije," je takoj po novi zmagi dejal Podkrajšek, iz dlani mu je curljala kri. V torek je poškodbo potrdil še z rentgensko sliko svoje dlani.

"V borbi sem si poškodoval roko, gre za komplicirani zlom desne dlani. Moja prstna gimnastika je rahlo okrnjena. Kmalu izvem, ali bom spet bogatejši za titanovo ploščico in brazgotino več. Seksi. Tako je, če se greš gladiatorja. Borbo sem oddelal skrajno nespametno, ker me je namesto razuma vodilo srce, pa vseeno," kljub zmagi malce obžaluje, da se je Dajčmana lotil na način, kot se ga je.

Kompliciran zlom desne dlani:

Luka Podkrajšek | Foto: Facebook Luke Podkrajška Foto: Facebook Luke Podkrajška

Debitanta iz Pohorja v tem krutem športu je tudi pohvalil: "Kot vedno spoštovanje vsem borcem in mojemu nasprotniku, ki je presenetil in bil vse prej kot mehak oreh. Pohorci pač, pogumni in trdi kot beton. Če pa kdo dvomi o tem, naj poskusi ostati na nogah, kot je on, po mojem overhandu," je še dodal.

Kaj so po borbah na WFC 23 povedali slovenski borci Podkrajšek, Nedoh in Drmonjić?

Veliko razloga za veselje je imel tudi Koprčan Jakob Nedoh, ki je z davljenjem v predajo prisilil Italijana Edoarda Lorenzettija. "Dvoboj je se je odvil po mojih željah, držal sem se taktike. WFC je odlična odskočna deska za večje organizacije. Le niz zmag me bo pripeljal na vrh," se je smejalo 22-letnemu Primorcu, ki se je nekoč ukvarjal z rokometom.

Veliko srce je pokazal še en slovenski borec, Marko Drmonjić, kar pa na koncu ni bilo dovolj za zmago. Sodniki so zmago dodelili Srbu Nemanji Miloševiću, ki je, roko na srce, resda prevladoval prvi dve rundi, v zadnji pa je bil boljši slovenski borec. "Ne vem, kaj naj rečem, sodniki so odločili drugače. Poraz je poraz, čez dva dni bodo vsi vedeli, da sem izgubil, ne pa, da je bila dobra borba," je po drugem zaporednem porazu na WFC dejal borec iz Kranjske Gore, ki že dalj časa živi in trenira v Ljubljani.

Preberite še:

WFC 23 Ljubljana
Sportal Po boleči izkušnji le strnila misli #video #foto
Sportal Alžirski lev se je po zadnji borbi izpovedal: Vse življenje sem boril zanjo #video #foto
WFC 23 Ljubljana
Sportal Čustveno slovo Alžirca, Hrvat na nor način do šampionskega pasu #video #foto

 

Ne spreglejte