Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 4. 2011,
15.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pokal Fed

Sobota, 16. 4. 2011, 15.28

8 let

Zec Peškiričevo izdal servis

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uvodno dejanje teniškega dvoboja med Slovenijo in Kanado, ki odloča o obstanku v drugi svetovni skupini, je pripadlo gostujoči ekipi. Mašo Zec Peškirič je ugnala najboljša Kanadčanka Rebecca Marino.

Nepredvidljivi veter v kombinaciji z na trenutke prijetnim soncem, ki pa so ga pogosto zasenčili oblaki, je nudil zahtevne igralne pogoje. Na peščeni podlagi ŠRC Bonifika jih je znala v svojo prid obrniti 20-letna Rebecca Marino: ''Veter je povzročal veliko težav, tako da sem se podobno kot Maša med dvobojem prilagajala na njegovo prisotnost. Glavno igrišče je na odprtem, tako da se mu nisem mogla izogniti,'' je po zmagi in prvi točki Kanade v boju za obstanek povedala Marinova, ki je pred dvobojem tudi veljala za papirnato favoritinjo. Na svetovni lestvici ima skoraj sto mest prednosti pred štiri leta starejšo Mojstrančanko, v Kopru pa je pokazala, da lahko v najbolj kočljivih trenutkih dvoboja računa na pomoč velikega zaveznika, močnega začetnega udarca. ''Dvoboj je odločil servis. Vedno, ko je bilo potrebno, je Rebecca odservirala odlično, pri meni pa je bilo obratno. Tudi zaradi vetra, ki me je nekajkrat vrgel s tira,'' je Maša Zec Peškirič razočarano premlevala o razlogih za poraz in poudarila, da servis že dalj časa ne slovi za njeno orožje.

Ni izkoristila priložnosti

Da bo tehtnica obrnjena v prid gostij iz Severne Amerike, je nakazal že začetek. Marinova je hitro povedla z 2:0, imela v tretji igri že 30:0, nato pa je Gorenjka prvič pokazala zobe in s štirimi zaporednimi točkami odvzela servis, a ga nato že v naslednji igri izgubila. Zaostanka do konca niza ni več znala nadoknaditi, čeprav je v zaključku prvega niza povzdignila ritem in se bolj enakovredno kosala s kanadsko tekmico. ''Slabo sem začela in delala nepotrebne napake. Tudi dvojne pri servisu. Moj načrt je bil, da skušam igro držati bolj z zadnje črte in voditi igro. To sem uresničila šele v drugem nizu, kjer se je ponudila priložnost, ki pa je žal nisem izkoristila,'' je opozorila Maša na trenutek, ko je imela pri rezultatu 4:3 priložnost za odvzem servisa, s katerim bi bila veliko lažje izenačenju na 1:1 v nizih. ''Zgrešila sem dokaj enostavno žogo, predvsem zaradi vetra. Tista igra je 'prevagala', tam je bila moja priložnost, ki pa je nisem izkoristila.''

Koper spominja na Vancouver

Zamujena priložnost je doživela nehvaležno nadaljevanje v zaključku niza (do rezultata 5:5 sta obe tekmici ''držali'' svoj servis). ''Namesto da pozabim na točko, se z njo ukvarjam še kasneje in zaradi tega napačno odigram tudi kakšno kasnejšo,'' si je očitala Zec Peškiričeva, druga slovenska teniška violina, ki je v pokalu Fed debitirala pred šestimi leti v Plovdivu. Takrat je državni dres prvič nosila na dvoboju s Srbkinjo Ano Ivanović, le dan kasneje pa je lopar prekrižala s Caroline Wozniacki. Oba dvoboja je izgubila, tako kot sobotnega s Kanadčankami v Kopru. ''Pogoji v Kopru so lepi, samo veter piha. Meni je bilo zelo težko servirati, Rebecca pa je že znana po dobrem servisu. Zato tudi igra bolje na hitrejših podlagah, kjer lahko hitreje zaključuje dvoboj. Zadaj je bolj povprečna,'' je ocenila teniško ''ponudbo'' Marinove 157. Igralka sveta, ki se je v 15. posamičnem dvoboju v pokalu Fed srečala z devetim porazom. ''Na pesku igram že četrti teden zapored in mi gre vedno bolje. Na začetku sem bila še nekoliko nestrpna, potem pa sem to popravila. V Kopru sem res najvišje uvrščena igralka na lestvici, a zaradi tega ne čutim posebnega pritiska. V Sloveniji mi je všeč, sploh zaradi tega, ker me Koper spominja na Vancouver, moje najljubše mesto,'' je dodala Rebecca Marino, letošnja finalistka WTA turnirja v Memphisu in 61. igralka sveta. V noči na soboto so jo z zmago v končnici hokejske lige NHL razveselili njeni ''Kanuji'' iz Vancouvra, njena zmaga pa je postavila dobre temelje obstanku Kanadčanka v drugi svetovni skupini pokala Fed. Poraženka dvoboja izpade v regionalno skupino I. Bodo Slovenke znale vrniti udarec?

Ne spreglejte