Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 5. 2021,
9.11

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

3

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Sreda, 12. 5. 2021, 9.11

1 leto, 2 meseca

Prestrašena sodnica in opravičilo Đokovića

Skrb vzbujajoče: sodnica med dvobojem prosila za varovanje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

3

Camila Giorgi | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Morgane Lara, teniška sodnica, je na turnirju serije masters v Rimu že med dvobojem prosila za varovanje, potem ko se je ustrašila očeta ene od igralk. Varnostna služba je ugodila njeni prošnji. V torek je prekipelo tudi Novaku Đokoviću, ki se je pozneje sodniku za svoje dejanje opravičil.

Vemo, da so v športu velikokrat prisotna čustva. Kot kaže, je šel tokrat nekoliko predaleč Sergio Girogi, oče italijanske teniške igralke Camile Giorgi. V torek sta se med seboj merili Camila Giorgi in Sara Sorribes, a največje pozornosti je bil deležen Sergio Giorgi, ki je tudi trener svoje hčerke.

Prosila je, ali lahko nekdo ostane v bližini

Sergio se je med dvobojem večkrat verbalno znesel nad sodnico Morgane Laro. Stvar je šla že tako daleč, da se je sodnica počutila ogroženo. Na videz zaskrbljena sodnica je zato po radijski zvezi prosila za varovanje. Na posnetku je tudi videti, kako Sergio strmi proti njej.

"Je mogoče, da ostanete v bližini, ker je oče Giorgijeve zelo jezen in bi rada, da je nekdo zraven," je prosila sodnica. Organizatorji so njeni želji ustregli. Dvoboj med Camilo Giorgi in Saro Sorribes je bil zelo napet, saj se je ta na koncu končal s 7:6, 6:7, 7:5 v korist Sare Sorribes.

Jelena Ostapenko | Foto: Reuters Jelena Ostapenko Foto: Reuters Že pred leti v Wimbledonu je delal težave

To pa ni bil prvi izpad Sergia. Jelena Ostapenko, med drugim zmagovalka OP Francije, je bila leta 2017 šokirana nad njegovim vedenjem na turnirju v Wimbledonu. "Tik pred mojim začetnim udarcem je nekdo začel kašljati. Mislim, da je to zelo nešportno. Igrate na tako pomembnem turnirju, kot je Wimbledon, in mislim, da morajo ljudje to razumeti," je takrat dejala Latvijka.

Novaka Đokovića je v torek dež precej motil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novaka Đokovića je v torek dež precej motil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Živci so popustili tudi Đokoviću, a se je pozneje opravičil

V torek je svoj uvodni dvoboj igral tudi Novak Đoković, prvi igralec sveta. Srbski teniški zvezdnik je igral proti Američani Taylorju Fritzu in ga na koncu premagal s 6:3, 7:6 (5). Na začetku dvoboja je rahlo rosilo, v drugem nizu pa je bil dež vse močnejši. V nekem trenutku je Beograjčanu prekipelo in se je zadrl na glavnega sodnika. "Koliko časa želiš, da še igrava? Trikrat sem te vprašal in ničesar še nisi preveril," je vrelo iz njega.

Dvoboj je bil pozneje prekinjen, igralca pa sta se na igrišče vrnila šele po treh urah. Ob prihodu na igrišče se je Đoković sodniku opravičil za svoj izpad. In kot je bilo videti, je sodnik sprejel opravičilo 18-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam.

"Bil sem pod stresom, vendar mislim, da je bilo prav, da so dvoboj prekinili. Ko sva se vrnila na igrišče, mislim, da sva bila zelo izenačena. Vesel sem, da mi je uspelo tekmo v dveh nizih zmagati. Vem, da lahko igram še bolje. V sredo bom delal na tem," je na novinarski konferenci po dvoboju povedal Đoković.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Kje se bo ustavil Novak Đoković, "padla" je še Američanka #video
Tamara Zidanšek
Sportal Zidanškova izpadla v prvem krogu Rima
Ne spreglejte