Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 5. 2021,
16.04

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Novak Đoković Beograd teniški globus

Sobota, 29. 5. 2021, 16.04

2 leti, 11 mesecev

teniški globus, 29. maj

Đokoviću naslov v domačem Beogradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Novak Đoković | Novak Đoković je v domačem Beogradu prišel že do svoje 83. lovorike. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je v domačem Beogradu prišel že do svoje 83. lovorike.

Foto: Guliverimage

Srbski teniški igralec Novak Đoković je zmagovalec domačega turnirja ATP v Beogradu. V finalu je s 6:4, 6:3 premagal Slovaka Alexa Molčana, trenutno 255. igralca na računalniški lestvici. Dvoboj je trajal uro in 28 minut. Turnir serije WTA v Strasbourgu je osvojila Čehinja Barbora Krejčikova, turnir ATP v Parmi pa Američan Sebastian Korda.

Številka ena lestvice ATP je osvojil tretji turnir v srbski prestolnici (2009, 2011), skupno pa v 119. finalu že 83. v karieri. S tem na petem mestu večne lestvice za četrtim Špancem Rafaelom Nadalom zaostaja za pet lovorik. Pred njima so le Ivan Lendl (94), Roger Federer (103) in Jimmy Connors (109).

Kaja Juvan
Sportal Naši najboljši igralci so pripravljeni na pariški pesek

Đoković dvoboja proti presenetljivemu kvalifikantu iz Slovaške ni začel najbolje, saj je dvakrat zaostal za "break". Takoj v naslednjih igrah je 34-letni domačin vrnil udarec in nato v deseti igri prišel do odločilnega odvzema servisa za zmago v prvem nizu. V drugem je odločitev padla v osmi igri, ko je Đoković drugič v tem delu igre vzel servis tekmecu in nato mirno zaključil dvoboj.

Srbski zvezdnik se bo zdaj podal v Pariz, kjer se bo v prvem krogu odprtega prvenstva Francije pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom.

Za 23-letnega Molčana je bil to daleč največji uspeh v karieri, pred tem je na najvišji ravni ATP odigral le dva obračuna in oba izgubil. Tokrat je v Beogradu vključno s kvalifikacijami nanizal šest zmag, na zadnji stopnički pa je bil favorizirani Đoković enostavno premočan.

Sebastian Korda do prvega naslova v karieri

Ameriški teniški igralec čeških korenin Sebastian Korda je zmagovalec turnirja serije ATP 250 v italijanski Parmi. Dvajsetletnik je v finalu premagal domačina Marca Cecchinata s 6:2, 6:4. Dvoboj je trajal uro in 15 minut.

Mladi tenisač, sicer sin nekdanjega zmagovalca odprtega prvenstva Avstralije, Petra Korde, je letos storil velik korak naprej. Po prvem finalu v Delray Beachu je nekaj mesecev pozneje osvojil še prvo lovoriko v karieri in v žep pospravil dobrih 38.000 evrov. Po zmagi se bo prvič povzpel med najboljših 50 tenisačev na svetu.

Cecchinato, sicer polfinalist Rolanda Garrosa 2018, v petem finalu ni mogel kljubovati osem let mlajšemu tekmecu. Doslej je osvojil tri turnirje, zadnjega pred nekaj več kot dvema letoma v Buenos Airesu.

Krejčikovi v Strasbourgu turnirski prvenec

Petindvajsetletna češka teniška igralka Barbora Krejčikova je v Strasbourgu prišla do prve turnirske zmage. Trenutno 38. igralka sveta in peta nosilka je bila v finalu 235.000 dolarjev vrednega turnirja s 6:3 in 6:3 boljša od Romunke Sorana-Mihaele Cirstea.

Čehinja iz Brna je v finalih doslej praznih rok ostala tako letos v Dubaju kot 2017 v Nürnbergu. Cirstea ostaja pri dveh osvojenih turnirjih.

Beograd, ATP (711.800 evrov):

Finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Alex Molčan (Slk) 6:4, 6:3

Parma, ATP (235.000 dolarjev):

Finale:
Sebastian Korda (ZDA) - Marco Cecchinato (Ita) 6:2, 6:4.

Strasbourg, WTA (235.000 dolarjev):

Finale:
Barbora Krejčikova (Češ/5) - Sorana-Mihaela Cirstea 6:3, 6:3.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đokovićeva finalna beograjska ovira bo Molčan
Naomi Osaka
Sportal Ne strinjajo se vsi z nenavadno odločitvijo najbolje plačane športnico na svetu
Novak Đoković
Sportal Đoković navdušen nad Luko Dončićem in si domišlja …
Ne spreglejte