Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 11. 2021,
8.09

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Garbine Muguruza

Četrtek, 18. 11. 2021, 8.09

2 leti, 5 mesecev

Guadalajara, finalni turnir (WTA)

Španka si je po veliki zmagi oddahnila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Garbine Muguruza | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Španska teniška igralka Garbine Muguruza je zmagovalka zaključnega teniškega turnirja serije WTA v Guadalajari v Mehiki. V finalu je 28-letnica ugnala Estonko Anett Kontaveit s 6:3, 7:5 in se podpisala pod jubilejno deseto turnirsko zmago.

Muguruza, sicer zmagovalka OP Francije (2016) in Wimbledona (2017), je tako še drugič v tednu dni ugnala ob koncu sezone zelo uspešno Estonko, potem ko je bila od nje boljša že v skupinskem delu tekmovanja.

Tokrat je po zelo izenačenem in napetem začetku nanizala štiri zaporedne igre ter zanesljivo dobila uvodni niz, v drugem pa zaostajala za brejk, nato pa vnovič nanizala štiri zaporedne igre in osvojila prestižni zadnji turnir sezone. S tem je postala prva Španka z naslovom na zaključnem turnirju – do zdaj je v finalu igrala le še Arantxa Sanchez Vicario leta 1993, ko je morala priznati premoč Nemki Steffi Graf.

Garbine Muguruza | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Stopnjevala je igro in ostala zbrana vse do konca

"V tem trenutku sem izjemno vesela. Nekoliko sem si tudi oddahnila, saj na začetku tega tedna nisem igrala najbolje, potem pa sem stopnjevala igro. Ostala sem zbrana vse do zadnjega, tudi po zmagi ostajam takšna, saj mi ta uspeh res veliko pomeni," je po dvoboju sprva dejala 28-letna v Venezueli rojena Španka.

"Vesela sem in ponosna, saj sem dokazala, da spadam med najboljše. To me postavlja v zelo dober položaj za prihodnje leto. Z ekipo smo garali, a se je obrestovalo. Vse to kaže, da sem na dobri poti," je sklenila Muguruza, ki je na zaključnem turnirju nazadnje nastopila leta 2017 in takrat obstala v skupinskem delu. V polfinalu je igrala leta 2015.

Kontaveitovi, ki se je prvič uvrstila na zaključni turnir, v uteho ostaja nekaj izjemnih zadnjih mesecev na turneji. Od avgusta je 25-letnica iz Talina dobila štiri turnirje (Cleveland, Ostrava, Moskva, Cluj) in se skozi šivankino uho uvrstila na zaključni turnir osmerice. Tam je nato skupinski del končala na prvem mestu, v polfinalu pa ugnala Grkinjo Mario Sakari. Muguruza je na poti do finala premagala rojakinjo Paulo Badosa.

Muguruza bo sezono sklenila kot tretja igralka lestvice WTA, medtem ko bo Kontaveitova napredovala na sedmo, kar je njena najvišja uvrstitev v karieri.

Med dvojicami sta turnir osvojili olimpijski prvakinji, Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova. S 6:3, 6:4 sta bili boljši od Tajvanke Su-wei Hsieh in Belgijke Elise Mertens.

Ne spreglejte