Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2013,
11.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marija Šarapova

Nedelja, 13. 1. 2013, 11.01

7 let, 12 mesecev

Šarapova spravila v zadrego 16-letnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova letos še ni odigrala uradnega dvoboja. Zaradi bolečin v vratu ni nastopila v Brisbanu, sodeč po zadnjih treningih z mladimi Avstralci pa je že v polni formi.

Poškodba ključnice, ki je povzročala bolečine v vratu in preprečevala izvedbo hitrejšega začetnega udarca, je že preteklost. Druga igralka sveta je pripravljena na izziv, ki ga predstavlja prvi grand slam v letu 2013. Raznovrstnost priprav je začinila z dvoboji, v katerih je v Melbourne Parku prekrižala lopar z nekaterimi nadarjenimi avstralskimi najstniki. Do fantov, ki predstavljajo prihodnost moškega avstralskega tenisa, pa ni bila visokonoga Rusinja nič kaj prizanesljiva. Njen prvi tekmec je bil Luke Saville, lanskoletni zmagovalec OP Avstralije v mladinski konkurenci. Prireditelji so mu s posebnim povabilom zagotovili nastop tudi na letošnjem turnirju. ''Nisva zaključila dvoboja. Niz se je pač vlekel predolgo,'' je o obračunu z obetavnim mladincem spregovorila 25-letna Marija Šarapova.

Povsem drugačna zgodba pa je bila s 16-letnim Thanasijem Kokkinakisom. Avstralec z grškimi koreninami se je letos že predstavil v druščini najboljših. Na Hopmanovem pokalu je vskočil namesto poškodovanega Američana Johna Isnerja. Ker je znano, da Šarapova ne mara porazov, se je izziva lotila izjemno resno: ''Eden izmed mladeničev si je priigral visoko vodstvo, kar me je pošteno razjezilo. Mislim, da je zapravil osem žogic za osvojitev niza, nato pa sem ga dobila sama,'' je dejala nekdanja srčna izbranka slovenskega košarkarja Saše Vujačića in v smehu dodala, da ne bo izdala njegovega imena, saj je prepričana, da po tem porazu ni imel ravno prijetnega spanca. Avstralski novinarji pa so hitro prišli do zaključka, da lahko v poštev pride le Kokkinakis.

Šarapova je pred petimi leti že osvojila turnir v Melbournu. V prvem krogu se bo pomerila z rojakinjo Olgo Pučkovo.

Ne spreglejte