Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2012,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petra Kvitova Marija Šarapova

Torek, 24. 1. 2012, 22.04

8 let

Šarapova: S Kvitovo bo težko (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na OP Avstralije sta se v polfinale uvrstili še Petra Kvitova, ki je premagala Saro Errani (6:4, 6:4), in Rusinja Marija Šarapova, ki je bila boljša od rojakinje Ekaterine Makarove (6:2, 6:3).

Tako druga nosilka Kvitova, ki je prvič v polfinalu Melbourna, kot četrtopostavljena Šarapova - igralki se bosta med seboj pomerili za finale - imata možnost (ob Belorusinji Viktoriji Azarenki), da po turnirju zasedeta prvo mesto na lestvici WTA.

Čehinja in Rusinja sta v četrtfinalu pokazali dober tenis in tekmici odpravili po dveh nizih. Več težav je imela Kvitova, ki je v drugem nizu zaostajala že z 1:4, toda nato dobila pet iger zapored in izločila Erranijevo. "Na začetku sem bila živčna, ker sem vedela, da vsi pričakujejo lahko zmago. Sara pa je igrala zelo dobro skozi ves turnir, tako da je bil dvoboj vse prej kot lahek. Morala sem biti potrpežljiva in čakati na pravi čas za 'winnerje'. V drugem nizu sem po zaostanku naredila precej manj napak, kar je bil tudi ključ do uspeha," je dejala Petra Kvitova, ki je še razkrila, da ji tudi legendarna Martina Navratilova občasno pošlje kako telefonsko sporočilo z besedami in podpore ali s taktičnimi nasveti: "Lepo je imeti podporo takšne legende."

Šarapova pa je gladko odpravila svojo rojakinjo Makarovo in prvič po letu 2008 prišla v polfinale tega turnirja. Takrat je tudi nazadnje osvojila turnir za grand slam - doslej je skupno zmagala na treh. Od takrat je imela spremljevalka slovenskega košarkarja Saše Vujačića veliko težav s poškodbami, toda počasi se vrača med najboljše. "Dolga pot je za mano, kar zadeva vrnitev na veliko sceno. Toda po tem, ko ti uspe zmagoviti udarec, potem veš, da se je vse splačalo, ne glede na to, kako težko je bilo," je povedala Šarapova, ki je v zadnjem medsebojnem dvoboju s Kvitovo izgubila. "Težko je bilo v Wimbledonu. Zdaj pa je Petra še precej bolj samozavestna in igra zelo dober tenis. Težko bo, toda na takšnih turnirjih je to pač nekaj običajnega."

Ne spreglejte