Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 8. 2012,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OP ZDA Roger Federer

Nedelja, 26. 8. 2012, 13.33

8 let

Samozavestni Federer ima dvoboje "na svojem loparju"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi igralec sveta, Švicar Roger Federer, na letošnje odprto prvenstvo ZDA, ki se začne v ponedeljek, odhaja z veliko boljšo popotnico kot v minulih dveh letih.

Švicarski zvezdnik je že leto dni v izvrstni formo. Po lanskem porazu v polfinalu OP ZDA, v katerem je proti tedaj prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću zapravil dve zaključni žogici ob svojem začetnem udarcu, je osvojil kar štiri turnirje serije masters, zaključni turnir osmerice in Wimbledon. Igral je še v finalu olimpijskega turnirja ter po dveh letih in pol spet prevzel vodstvo na svetovni teniški lestvici. V finalu Cincinnatija, zadnjega velikega pripravljalnega turnirja pred OP ZDA, je premagal tudi "Noleta"

"Čutim, da če igram dobro, lahko sam diktiram, kdo bo dobil dvoboj. Moj nasprotnik bo moral pokazati nekaj posebnega, če bo želel zmagati. Tako se počutim, je pa seveda na drugi strani povsem možno, da se bom že v ponedeljek v prvem krogu poslovil od nadaljnjega tekmovanja," je preudarni Roger Federer poslal sporočilo tekmecem.

"Če igram dobro, lahko zmagujem na grand slamih"

V zadnjih dveh letih je petkratni zmagovalec OP ZDA pokleknil v polfinalu. Obakrat je bil boljši Đoković, ki se je prav tako obakrat vrnil, potem ko je imel Federer dve zaključni žogici. Leta 2010 je Federer pokleknil, potem ko je bil prvi favorit za zmago, lani pa je proti velikemu favoritu Đokoviću odigral izvrstno partijo. Najprej je povedel z 2:0 v nizih, v petem nizu pa je imel dve zaključni žogici na svoj servis, a se je "Nole" kar malce čudežno izvlekel.

"Tudi lani sem se počutil dobro, sem pa na drugi strani čutil, da dvoboji niso bili vedno na mojem loparju," je slikovito opisal 31-letni Švicar, ki se očitno zaveda, da sta bila Đoković in Rafael Nadal takrat močnejša. "Pred OP ZDA sem lani doživel nekaj neprijetnih porazov. V New Yorku sem nato igral dobro vse do polfinala, a mi očitno ni bilo usojeno zmagati," se spominja zmagovalec rekordnih 17 turnirjev za grand slam.

Ne glede na Švicarjevo odlično formo je verjetno prvi favorit za zmago še vedno branilec naslova Đoković. Pri Federerjevih 31-letih se na prvi pogled zdi, da če želi osvojiti še kakšen grand slam, mora pohiteti. "Vem, zdaj verjetno ljudje mislijo, da lahko osvojim katerikoli grand slam. Če ne bom zmagal v New Yorku, bodo verjetno rekli, da ne bom nikdar več osvojil nobenega. Vedno ista zgodba. Sam sem zelo zadovoljen, da sem zmagal v Wimbledonu. S tem se je potrdilo, kar sem že prej vedel. Če igram dobro, lahko zmagujem na grand slamih," je prepričan Federer.

Ne spreglejte