Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 1. 2015,
14.14

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tadeja Majerič Polona Hercog Andrej Kraševec

Sreda, 28. 1. 2015, 14.14

4 mesece, 1 teden

Preobrat: V Estonijo potuje tudi Tadeja Majerič

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska teniška reprezentanca v soboto potuje v Talin, kjer bo igrala v 2. evro-afriški skupini. Reprezentanci se je po letu 2010 pridružila tudi Tadeja Majerič.

Slovenske teniške igralke v soboto odpotujejo v Estonijo, natančneje v Talin, kjer se bodo borile za vstop v 1. evro-afriško skupino, iz katere so lani izpadle. V Talinu bo osem ekip, ki bodo razdeljene v dve skupini. V prvo skupino se bosta uvrstili dve najboljši ekipi. Slovensko ekipo bodo zastopale Polona Hercog, Tadeja Majerič, Andreja Klepač in mlada Manca Pislak.

Ne bežimo od našega cilja

Andrej Kraševec, ki bo uradno prvič v vlogi kapetana, največje nasprotnike vidi v Estoniji in Republiki Južni Afriki. Nekdaj uspešen teniški igralec pred svojo prvo nalogo ne skriva visokih ambicij. "Zbrali smo naše najboljše igralke. Ne bežimo od našega cilja. Želimo se uvrstiti v 1. evro-afriško skupino. Na prizorišče gremo že dosti prej, tako da se bomo lahko privadili na okolje. Na žreb se ne bomo ozirali, tja odhajamo s ciljem, da napredujemo v višjo skupino," je povedal slovenski kapetan, ki v posameznih dvobojih najbolj računa na Polono Hercog in Tadejo Majerič. Kdo bo nastopil v igri dvojic, pa se bo odločil na prizorišču.

Polona Hercog je optimistična

Prvo orožje slovenske reprezentance bo naša najboljša slovenska igralka Polona Hercog, ki se po letu 2012 znova vrača v reprezentanco. Hercogovo so v zadnjih letih pestile poškodbe, tako da se žal ni mogla odzvati na povabilo slovenske reprezentance. "Lep občutek je, ko se po dolgem času lahko udeležim tega tekmovanja. Prav tako pa se je lepo družiti s puncami. V Talin gremo z visokimi ambicijami. Lahko rečem, da sem v zadnjih tednih dobro igrala, seveda pa bo veliko odvisno tudi od trenutne forme. Jasno je, da se morajo stvari iziti," je na novinarski konferenci povedala 88. igralka na svetu.

V veliko čast mi je igrati za Slovenijo

Presenečenje je, da se je po letu 2010 v reprezentanco vključila tudi Tadeja Majerič. Tadeja je bila pred časom na pragu bosanske reprezentance, a so na koncu s slovensko teniško zvezo le našli skupni jezik, tako da bo tudi v prihodnje branila slovenske barve. 24-letna Mariborčanka pa je imela lani tudi nekaj težav z boleznijo. "Na žalost sem bila lani veliko bolna, tako da sem tudi padla na lestvici WTA. Zdaj lahko rečem, da sem končno zdrava in res sem vesela, da sem se vrnila v slovensko reprezentanco. V veliko čast mi je igrati za Slovenijo in veselim se turnirja v Talinu," je povedala Tadeja Majerič.

Vrnitev Tadeje Majerič je toplo pozdravil tudi vodilni mož teniške zveze. "S Tadejo smo se dolgo pogajali, a smo na koncu le našli skupni jezik. Ta turnir je skupni projekt in veseli smo, da je Tadeja spet z nami," je povedal predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger.

Ne spreglejte