Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
14. 10. 2016,
11.50

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Natisni članek

tenis kazen Serena Williams

Petek, 14. 10. 2016, 11.50

7 let, 1 mesec

Denarne kazni v tenisu

"Pojdi domov, nisem te prosil, da prideš" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,78

Teniški igralec Nick Kyrgios je na turnirju v Šanghaju spet poskrbel za afero, potem ko se je sprl s tamkajšnjimi gledalci in glavnim sodnikom dvoboja. Za svoje nešportno vedenje je Avstralec dobil visoko denarno kazen - 15 tisoč evrov. Ste vedeli, da je najvišjo denarno kazen za nešportno vedenje in grožnje v tenisu dobila ženska?

Najprej se dotaknimo zgodbe problematičnega mladeniča, o katerem je bilo v zadnjih dneh znova veliko napisanega. Nick Kyrgios je v dvoboju z Mischo Zverevom pokazal nespoštovanje do nasprotnika in gledalcev, saj je žogice nalašč pošiljal z igrišča. Poleg tega je serviral tako, kot da bi bil otrok, ki je prvič stopil na teniško igrišče …

Sprašujejo se, ali mu je sploh do tenisa

Zaradi tovrstnega vedenja Nicka je prekipelo tudi enemu izmed gledalcev, ki mu je s tribun zavpil, naj spoštuje teniško igro in gledalce. Štirinajsti igralec sveta mu ni ostal dolžan in mu nazaj zabrusil: "Pojdi domov, nisem te prosil, da prideš." Avstralec grških korenin se je po tistem zapletel še v besedni dvoboj z glavnim sodnikom … Dvoboj se je končal z izidom 6:3, 6:1 za Zvereva, Kyrgios pa je še enkrat pokazal svoje nešportno vedenje, ki zagotovo ne spada na športna igrišča. Nekateri so se začeli spraševati, ali mu je sploh kaj do tenisa in ali ima rad ta šport.

Leta 2009 je Serena Williams na OP ZDA povsem izgubila živce. | Foto: Guliverimage/Getty Images Leta 2009 je Serena Williams na OP ZDA povsem izgubila živce. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zatlačila bi ji žogico v grlo

Problematični Avstralec pa še zdaleč ni edini, ki ga je zaneslo v tem "gosposkem" športu. Morda vas bo presenetil podatek, da je zaradi nešportnega vedenja najvišjo kazen dobila teniška igralka. To je bila ena najboljših teniških igralk vseh časov Serena Williams.

Zgodilo se je leta 2009 v polfinalu OP ZDA, ko je 22-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam na igrišču povsem izgubila živce. Tistega leta je v polfinalu igrala proti Belgijki Kim Cljsters. V drugem nizu pri izidu 5:6 (15:30) je Serena prvi servis poslala v avt, pri drugem pa je linijska sodnica zapiskala prestop, kar je Williamsovo povsem vrglo iz tira. Pristopila je k sodnici, ji žugala z loparjem in ji zabrusila: "Vzela bom to žogico in ti jo zatlačila v zaj... grlo." Linijska sodnica je vse skupaj povedala glavni sodnici. Po pogovoru z nadzornikom so Sereni odvzeli še eno točko in tako je izgubila polfinalni dvoboj. Za svoje nešportno vedenje je dobila slabih 75 tisoč evrov kazni.

Linijskega sodnika je poškodoval do krvi

Drugi na večni lestvici najvišjih kazni je zdaj že športno upokojeni igralec David Nalbandian, ki je nenamerno poškodoval linijskega sodnika. Argentinec je v dvoboju s Hrvatom Marinom Čilićem v besu brcnil reklamni pano. Ta se je razletel in ob tem do krvi poškodoval linijskega sodnika, ki se je na travo vrgel kot kakšen nogometaš. Nadzornik turnirja je moral Nalbandiana, ki se je sodniku opravičil, izključiti s turnirja. Nekdanji tretji igralec sveta je zaradi tega dejanja segel globoko v denarnico. Plačati je moral 63 tisoč evrov kazni.

Ne spreglejte