Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
11. 10. 2016,
9.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

tenis novak đoković

Torek, 11. 10. 2016, 9.27

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković ni več isti človek

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V sklopu azijske turneje se je ta teden začel turnir serije masters v Šanghaju. Tokrat bo turnir še bolj zanimiv, saj se po enomesečnem premoru vrača prvi igralec sveta Novak Đoković.

Za Novakom Đokovićem je nekoliko slabše teniško obdobje. Srb se po odsotnosti vrača na teniška igrišča, kjer bi spet rad zavladal. Kot kaže, se je srbski zvezdnik odpočil in si napolnil baterije, saj si želi ubraniti lansko lovoriko iz Šanghaja. V prvem krogu turnirja je že premagal Italijan Fabia Fogninija.

Po zmagi na OP Francije je bil fizično in psihično iztrošen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po zmagi na OP Francije je bil fizično in psihično iztrošen. Foto: Guliverimage/Getty Images

* Je to začetek konca? Po trinajstih letih je v tenisu prišlo do velike spremembe.

* Slovenki uspešno prek prve ovire v Hongkongu

* Đoković in Becker se bosta usedla in pogovorila #video

* Đokovićevi spomini na bomardiranje: Nikogar ne smemo sovražiti #video

Spet želi uživati na igrišču

Đoković je pred časom priznal, da je bil po zmagi na turnirju za grand slam v Parizu (OP Francije) fizično in psihično iztrošen. "V zadnjih treh mesecih je bilo nekaj vzponov in padcev. Nisem več užival na igrišču. Zdaj se želim posvetiti temu, da bi bil spet srečen na igrišču. Vse druge stvari niso tako pomembne," je na novinarski konferenci pred začetkom turnirja na Kitajskem sprva povedal Đoković.

Pod pritiskom ni samo on, ampak tudi njegova ekipa. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pod pritiskom ni samo on, ampak tudi njegova ekipa. Foto: Guliverimage/Getty Images

On in ekipa sta pod stresom

Ljudje na njegove besede gledajo z različnih vidikov. Beograjčan, ki se po mesecu dni vrača na igrišča, trdi, da je iskren in da govori tisto, kar čuti. "Zdaj čutim, da moram za to poskrbeti. V preteklosti sem govoril, da me igranje tenisa osrečuje, ampak zdaj sem pod stresom. Ne samo jaz, ampak tudi ljudje okrog mene. V določenem trenutku izgubiš formo in pravo ravnotežje, a ravnotežje je neverjetno pomembno v življenju. Poskušam najti pravo ravnotežje. Nisem isti človek kot pred tremi ali šestimi meseci. Spoznavam sebe in spoznavam še druge stvari, ki te v življenju lahko osrečijo."

Ne ve, kaj bo prinesla prihodnost

Srba je v torek odigral prvi dvoboj na turnirju serije masters v Šanghaju, kjer bo brani lansko lovoriko. Zagotovo bo veliko ljudi spremljalo njegovo vrnitev na teniška igrišča. Kako se bo odvijala njegova kariera, ne ve niti Đoković sam. Kot je že pred časom povedal, se zdaj z lovorikami in prvim mestom na lestvici ne obremenjuje, a motiva in ambicij ima še vedno dovolj.

Še sam ne ve, kaj bo prihodnost prinesla. | Foto: Še sam ne ve, kaj bo prihodnost prinesla.

"Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. To ni v mojih rokah. Edini način, da predvidite svojo prihodnost, je to, da jo ustvarjate. Jaz to poskušam, a ne razmišljam o tem, kaj je bilo in kaj bo. Danes je najboljši način razmišljanja. Ko rečem, da me prvo mesto in lovorike ne zanimajo, to ne pomeni, da me sploh ne zanimajo. Vsakokrat, ko pridem na igrišče, dam vse od sebe, da zmagam. Ne čutim nobenega pritiska, da moram osvojiti tisto, česar še nisem, ker sem že ponosen na to, kar mi je do zdaj uspelo. To je tisto, kar trenutno čutim," je sklenil Đoković.

Prvi igralec sveta je letošnjo sezono začel zelo dobro, v drugi polovici pa je imel nekaj tako rezultatskih kot tudi osebnih težav. Ali se mu je uspelo izviti iz tega primeža, bomo videli že kmalu.

Ne spreglejte