Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
13. 10. 2016,
11.46

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 13. 10. 2016, 11.46

7 let, 1 mesec

Je bil to zadnji dvoboj Rafaela Nadala?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,83
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Eden najboljših teniških igralcev Rafael Nadal je na turnirju serije masters v Šanghaju doživel nov boleč poraz. Razkril je, da še ne ve, kakšna je njegova bližnja prihodnost.

Rafael Nadal že nekaj časa išče svojo pravo formo. Španec se zadnje čase ubada s poškodbami – muči ga levo zapestje. Na turnirju v Šanghaju je Rafa doživel še en boleč poraz, potem ko je v drugem krogu izgubil proti Srbu Viktorju Troickemu (6:3, 7:6).

Tako kot lanska mu tudi letošnja sezona ni šla po načrtu. Nadal je letos do zdaj odigral 16 turnirjev, od tega je zmagal le dvakrat. Dobil je turnir v Barceloni, drugo lovoriko pa si je priigral na turnirju v Monte Carlu. Tam je do zdaj dosegel že devet zmag.

 

Manjka mu samozavesti

"Igral sem bolje kot v Pekingu, vendar se ni dalo nič storiti. Igral (Troicki op. p.) je bolje in tudi zelo dobro je serviral. Naprej moram delati in izboljšati svojo igro. Potrebujem več samozavesti, to je glavna težava v letošnji sezoni," je uvodoma povedal Majorčan, ki še ne ve, kako se bo zanj odvijal preostanek letošnje sezone.

 

Ne zna povedati, kaj bo delal v prihodnje

"Zame je sezona skorajda že končana in to sem sprejel. Ne znam povedati, kaj bom delal prihodnji mesec. Nisem prepričan o svojem urniku in tudi ne o tem, kaj moram narediti, da bom prihodnjo sezono stoodstotno nared. Včasih je rešitev treniranje, se ustaviti in spet trenirati. Mogoče je to rešitev. Moram govoriti s svojo ekipo in s svojim stricem," je povedal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki se zaveda, da njegov "ubijalski" forhend ne deluje tako kot v najboljših časih.

Hitrejši mora biti na igrišču. | Foto: Guliverimage/Getty Images Hitrejši mora biti na igrišču. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tudi noge ga ne ubogajo

"Forhenda ne udarjam najbolje, verjetno zaradi zapestja. Edina stvar, ki jo moram narediti, je, da se moj nasprotnik počuti neudobno, ko udarim svoj forhend. To se ne dogaja in temu se bom moral posvetiti prihodnje leto. Prav tako moram imeti močnejše noge, moram biti hitrejši, prav tako pa moram bolj zaupati svojemu forhendu," je še povedal kralj peska.

Ne spreglejte