Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 10. 2016,
11.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

tenis Novak Đoković

Sreda, 12. 10. 2016, 11.05

6 let, 7 mesecev

Malo je manjkalo, da bi ga zadel v glavo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Novak Đoković je v torek odigral prvi dvoboj po enem mesecu. V prvem krogu je po dveh nizih premagal Fabija Fogninija (6:3, 6:3). Med dvobojem je Đoković s svojo levico sodnika skoraj zadel v glavo.

Šlo je za naključje, saj je Beograjčan želel s svojo levico žogico poslati na drugo polovico igrišča. Đoković, ki je med drugim tudi velik ljubitelj nogometa, je žogico zadel tako, da je šla za las mimo glavnega sodnika. Prvi igralec sveta se je sodniku takoj opravičil za nesrečno potezo.

* Je to začetek konca? Po trinajstih letih je v tenisu prišlo do velike spremembe.

* Novak Đoković ni več isti človek

* Slovenki uspešno prek prve ovire v Hongkongu

* Đoković in Becker se bosta usedla in pogovorila #video

* Đokovićevi spomini na bomardiranje: Nikogar ne smemo sovražiti #video

Kot stari Novak Đoković

Če je srbski zvezdnik pred turnirjem razlagal, da ni več isti človek kot pred meseci, pa je bilo na igrišču, ko je igral proti Italijanu, videti drugače. Đoković je imel v zadnjih mesecih tako rezultatsko kot tudi osebno krizo. Hitro je izpadel v Wimbledonu, velik neuspeh je doživel na olimpijskih igrah, ko je izpadel že v prvem krogu, medtem ko je v finalu OP ZDA doživel boleč poraz proti Stanu Wawrinki. Povrh vsega pa je imel tudi nekaj zasebnih težav.

Verjame, da bo napredoval iz dneva v dan

Đoković je po uvodni zmagi povedal, da prioriteta ni več turnirska zmaga, saj to več ne funkcionira. Zdaj ima novo vizijo. "Zadovoljen sem zaradi vrnitve na igrišče, glede na to, da sem moral izpustiti turnir v Pekingu, ki sem ga imel v načrtu. Verjamem, da bom napredoval iz dneva v dan. Zadnje tri mesece je bilo veliko vzponov in padcev in na splošno se nisem počutil srečnega na igrišču. Zdaj čutim, da sem pripravljen na napredek," je po uvodni zmagi povedal srbski zvezdnik, ki od zdaj skuša vse dojemati drugače.

Novak Đoković ima novo vizijo. | Foto: Novak Đoković ima novo vizijo.

"Kot sem že povedal: vse skupaj je zelo preprosto. Vse skušam drugače dojemati in gledam iz druge perspektive. Bolj iz življenjske in ne toliko z vidika profesionalnega teniškega igralca. Ko pridem na igrišče, se trudim, da dam vse od sebe in da zmagam. Na koncu je to posledica vsega, kako se počutim, kakšen je pristop in kako sem se pripravil," je še po dvoboju povedal Đoković.

Ne spreglejte