Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2008,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 2. 2008, 8.58

8 let

Monica Seleš dokončno postavila lopar v kot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Devetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam Monica Seleš je v četrtek uradno oznanila konec svoje kariere.

Novosadčanka, ki je leta 1994 prevzela ameriško državljanstvo, je v karieri osvojila 53 posamičnih turnirjev in šest v dvojicah. Številka 1 ženskega tenisa je prvič postala marca 1991, kjer je nato vladala 178 tednov.

"Tenis je vedno bil in vedno bo velik del mojega življenja. Nekaj časa sem sicer razmišljala o vrnitvi med profesionalke, a sem se zdaj odločila lopar odložiti v kot," je ob tem povedala 34-letna Monika Seleš.

Ob vseh uspehih, ki jih je dosegla srbska igralka, je mnogim v spominu ostala tragedija, ko je Selesevo na turnirju v Hamburgu aprila 1993 v hrbet zabodel navijač. Takrat dve leti ni igrala, ko pa se je znova vrnila na igrišča, je januarja 1996 osvojila odprto prvenstvo Avstralije. Spomladi 2003 se je poškodovala, kar jo je spet oddaljilo s teniških igrišč.

Delala bo v dobro tenisa

"Še naprej bom igrala prijateljske dvoboje in sodelovala na dobrodelnih turnirjih, delala bom v dobro tega športa, vendar pa se z njim ne mislim več ukvarjati profesionalno. Veselim se novih izzivov in priložnosti, ki se jih nameravam lotiti z veliko energije, več časa pa bom v prihodnje posvečala dvema stvarema, ki sta mi najljubši, to je otrokom in živalim. Ob tem se želim zahvaliti vsem svojim navijačem za dolgoletno podporo, v dobrih časih sem pri njih črpala navdih, v slabih pa so mi bili v tolažbo. Pogrešala jih bom, prav tako pa bom pogrešala tudi tekmovanja," je ob tem še dodala velika šampionka.

Seleseva je v svoji karieri kar štirikrat osvojila odprto prvenstvo Avstralije (1991, 1992, 1993, 1996), trikrat je bila uspešna na OP Francije (1990, 1991, 1992), dvakrat na US opnu (1991 in 1992), edini turnir za veliki slam, ki ga ni osvojila, je bil Wimbledon, kjer pa je leta 1992 vseeno zaigrala v finalu in izgubila proti Nemki Steffi Graf.

Ne spreglejte