Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 7. 2014,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luksemburg Blaž Kavčič

Torek, 8. 7. 2014, 13.05

8 let

Luksemburžan ni prišel na počitnice

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Portoroški turnir ima na papirju dva favorita. Najvišje na lestvici sta Blaž Kavčič in Gilles Muller. Luksemburžan je prejšnji teden igral na sveti angleški travi, Ljubljančan pa je blestel v Aziji.

Po odpovedi Slovaka Lukaša Lacka je vloga prvega nosilca na največjem teniškem dogodku v Sloveniji pripadla Blažu Kavčiču. ''Če bi se sam postavil za glavnega favorita portoroškega turnirja, bi to bilo narobe. Tu je veliko dobrih igralcev, ki bodo proti nam višje postavljenim igralcem želeli pokazati vse svoje znanje,'' opozarja Ljubljančan, ki je lani v Portorožu doživel bolečo izkušnjo. Bil je v vrhunski formi, želel si je odmevnega nastopa pred domačim občinstvom, nato pa moral zaradi poškodbe odnehati že v zgodnji fazi turnirja. Letos ima priložnost, da zamujeno nadoknadi. Je v odlični formi. V času Wimbledona se je mudil v Aziji ter osvajal visoka mesta na turnirjih serije challenger, na svetovni jakostni lestvici pa se povzdignil na 85. mesto. Prvi nosilec turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open se bo danes prvič predstavil občinstvu. Pomeril se bo proti 17-letnemu rojaku Aljažu Jaki Kaplji in poskušal preskočiti prvo oviro na poti do že 12. turnirske lovorike na challengerjih.

V Wimbledonu ga je letos izločil Roger Federer

Sodeč po položaju na svetovni jakostni lestvici bo njegov največji tekmec Gilles Muller. Prihaja iz Luksemburga, za razliko od Kavčiča pa je prejšnji teden nastopal v Wimbledonu. Imel je čast, da je v drugem krogu izgubil proti poznejšemu finalistu Rogerju Federerju, zdaj je prišel v Portorož, da začne priprave na jesensko severnoameriško turnejo, ki bo potekala po trdi betonski podlagi.

''Premalo sem tu, da bi dejal več kot to, da je tukaj zelo lepo, počitniško. In ne bi rad užil počitnic, saj te na turnirju to takoj drago stane. Osredotočen sem na turnir in videli bomo, kako uspešen bom. Hvala, ker sem del turnirja Tilia Slovenia Open,'' se je predstavil slovenski javnosti po prihodu v mesto rož, kjer ga je pozdravil tudi piranski župan Peter Bossman, ter obljubil prirediteljem, da bo z njimi sodeloval tudi prihodnje leto.

Ne spreglejte