Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2020,
10.58

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

OP Avstralije Donna Vekić

Sobota, 25. 1. 2020, 10.58

4 leta, 8 mesecev

OP Avstralije (WTA), 6. dan

Poljska najstnica boljša od Hrvatice, poslavlja se Karolina Pliškova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Iga Swiatek | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Hrvaška teniška igralka Donna Vekić je z uvrstitvijo v tretji krog že dosegla najboljši rezultat na OP Avstralije. A dlje ni šlo. Tam jo je ustavila Poljakinja Iga Swiatek. Posloviti se je morala tudi Karolina Pliškova, druga nosilka turnirja.

Rafael Nadal
Sportal Epska zmaga Kyrgiosa, ki ga v četrtfinalu čaka "prijatelj" Nadal

Donna Vekić, ki je v prvem krogu gladko odpravila Marijo Šarapovo, je v tretjem krogu tekmovanja igrala proti Poljakinji Igi Swiatek, s katero še ni igrala. Na koncu je bila boljša 18-letna Poljakinja, ki je bil boljša po dveh nizih (7:5, 6:3), za zmago pa je potrebovala eno uro in štirideset minut.

Anastasija Pavuljčenkova | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Od turnirja se poslavlja tudi Karolina Pliškova

Za presenečenje dneva je poskrbela Rusinja Anastasija Pavuljčenkova, ki je po dveh nizih odpravila drugo nosilko turnirja Karolino Pliškovo 7:6 (4), 7:6 (3). Dvoboj je bil zelo tesen in je trajal kar dve uri in 25 minut.

Simona Halep, ki je leta 2018 v Avstraliji igrala že v finalu, je tokrat igrala proti Juliji Putintsevi iz Kazahstana in ni imela večjih težav za novo zmago. Romunka jo je premagala z izidom 6:4, 6:1.

Klepačeva uspešna med mešanimi pari v Melbournu

Slovenka Andreja Klepač je s Francozom Edouardom Rogerjem Vasselinom v prvem krogu mešanih dvojic na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu premagala prvo oviro; s 6:2 in 6:3 sta Slovenka in Francoz premagala Belgijko Kirsten Flipkens in Avstrijca Jürgena Melzerja.

Ne spreglejte