Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2013,
8.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič OP Avstralije

Četrtek, 17. 1. 2013, 8.44

7 let, 12 mesecev

Kavčič: Ni me reševal morfij - hecal sem se

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Junaška zmaga Blaža Kavčiča po napornih petih urah je terjala davek. Po končanem dvoboju je v garderobi od izčrpanosti doživel popoln fizični šok, a se je stanje k sreči izboljšalo.

Blaž se je z zmago po maratonskem dvoboju uvrstil med 32 najboljših na turnirju OP Avstralije, kar je v zgodovini slovenskega moškega tenisa na enem izmed štirih največjih teniških spektaklov uspelo le še Gregi Žemlji (OP ZDA, 2012). Petindvajsetletni Ljubljančan je po izjemni igri in gladki zmagi v uvodnem krogu, ko je v treh nizih ugnal 29. nosilca Thomaza Belluccija, preskočil tudi oviro v drugem krogu. V svojem 12. nastopu na turnirjih za Grand Slam se je prvič v karieri uvrstil v 3. krog in 32 najboljših igralcev na odprtem prvenstvu Avstralije. V maratonskem dvoboju, ki je trajal 4 ure in 52 minut, je ugnal domačina Jamesa Duckwortha s 3:6, 6:3, 6:4, 6:7 in 10:8.

Dvoboj, ki je potekal na igrišču št. 3, je bil poln preobratov. Duckworth, ki je imel vse skozi močno podporo s tribun, se je nekajkrat uspel vrniti že iz povsem izgubljenega položaja, proti koncu srečanja pa je začel dobivati celo krče in vidno šepal. Blaž Kavčič se je po malo manj kot petih urah vendarle zasluženo veselil svojega največjega uspeha v karieri. V polno je pretopil šesto zaključno žogico. "Dejstvo je, da fant igra dokaj enoličen tenis. Njegova igra temelji na servisu. Vedeli smo, da je sposoben zelo dobro servirat, da bo igral neobremenjeno. Največja težava je bil Blaž sam. Imel je težavo sam s sabo, ker se je tako obremenjeval, ker je vedel, da je absolutni favorit, da se mu dobra uvrstitev ponuja na dlani. Na koncu je vse dobro izpadlo. Blaž igra zelo dobro. V prvem krogu je pokazal vrhunsko igro. Že v Sidneyju je igral zelo dobro. Jaz sem vedel, da se morajo stvari le poklopit in bo dosegel en dober rezultat," je dogajanje na igrišču opisal trener Blaž Trupej.

"Slovenski teniški igralec je takoj po končanem dvoboju v garderobi od izčrpanosti doživel popoln fizični šok! Sledilo je takojšnje ukrepanje nekaj zdravnikov, ki so ustavili krče," je iz Melbourna nič kaj vzpodbudno novico sporočila Kavčičeva ekipa. Zadnji niz je trajal kar 89 minut, slovenski junak dneva pa je pomiril slovensko javnost z napisom na socialnem omrežju Facebook: "Vamooo!!! Zmaga po petih urah na 40 stopinjah... Po dvoboju sledil kolaps, a mi je morfij pomagal. Počutim se zelo veselo," je sprva iz Avstralije sporočil Ljubljančan, nato pa popoldan popravil svoj zapis glede morfija: "Hecal sem se glede morfija. Rad bi se zahvalil celotnemu zdravniškemu osebju, ki mi je pomagalo preko velikih bolečin in stalo ob meni ves čas.". V bolnišnici sta ga obiskala tudi Grega Žemlja in njegov trener Žiga Janškovec, s katerima je izčrpani "bolnik" veselo poziral.

Kavčič je v dvoboju dosegel kar 22 asov, napravil osem dvojnih napak, dosegel kar 71 neubranljivih udarcev (winners) ter naredil 48 neizsiljenih napak. V naslednjem krogu ga na drugi strani mreže čaka sedmi igralec sveta Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Za Blaža bo to že 9. dvoboj proti igralcu svetovne deseterice. Za dodatno spodbudno novico pa poskrbeli zdravniki v Avstraliji, ki so sporočili, da bo nared za dvoboj s Tsongajem.

Ne spreglejte