Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
17. 8. 2020,
12.06

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

Aljaž Bedene Novak Đoković OP ZDA

Ponedeljek, 17. 8. 2020, 12.06

3 leta, 8 mesecev

OP ZDA

Kaj se dogaja v New Yorku?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Konec avgusta bo v New Yorku OP ZDA. Nekateri igralke in igralci so že prispeli na prizorišče OP ZDA. Med njimi je Novak Đoković, ki je že treniral na osrednjem igrišču. Na poti v ZDA je že tudi naš Aljaž Bedene, nastop pa je potrdila tudi Kaja Juvan.

Letošnje OP ZDA bo nekaj posebnega. Videli smo že kar nekaj odpovedi, nekateri pa so se že odpravili v New York, kjer se bodo borili za eno najprestižnejših lovorik. Turnir bo tokrat potekal pred praznimi tribunami, igralci in njihove spremljevalne ekipe pa bodo živeli v tako imenovanem mehurčku.

Rafael Nadal | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kar nekaj odmevnih odpovedi

Nastop na OP ZDA je odpovedal Rafael Nadal, lanski zmagovalec. Španec je kot razlog za svojo odpoved navedel, da so zadeve okrog koronavirusa še vedno zelo negotove. Nastop je odpovedal tudi Roger Federer, ki je zaradi poškodbe kolena že odpovedal vso letošnjo sezono.

Tudi med dekleti smo videli kar nekaj odmevnih odpovedi. Med njimi je prva igralka sveta Ashleigh Barty, prav tako v ZDA ni pripotovala Bianca Andreescu, lanska zmagovalka OP ZDA.

Iz tabora Kaje Juvan so potrdili, da bo igrala na OP ZDA. | Foto: Sportida Iz tabora Kaje Juvan so potrdili, da bo igrala na OP ZDA. Foto: Sportida Kako kaže z nastopom naših igralcev?

Kljub vsemu bomo lahko na igriščih Flushing Meadows gledali vrhunski tenis. V moški konkurenci bo igral naš Aljaž Bedene, ki je že na poti v ZDA. Blaž Rola še čaka, ali se bo ob morebitnih novih odpovedih uvrstil na glavni turnir. Letos na OP ZDA ne bodo igrali kvalifikacij. Polona Hercog, naša najboljša teniška igralka, je že pred časom povedala, da je na OP ZDA ne bo. Iz tabora Kaje Juvan so nam sporočili, da bo naša mlada igralka nastopila. To bo zanjo prvi nastop na tem turnirju.

Pozitiven dvakratni polfinalist OP ZDA Kei Nišikori | Foto: Gulliver/Getty Images Kei Nišikori Foto: Gulliver/Getty Images

Slabe novice prihajajo iz tabora Keia Nišikorija, dvakratnega polfinalista OP ZDA. Japonec je sporočil, da je bil njegov test na koronavirus pozitiven in da ne bo igral na turnirju serije masters v Cincinnatiju. Turnirja za grand slam še ni odpovedal, saj kot pravi, se bo šel s svojo ekipo v petek še enkrat testirat. Takrat bo tudi sprejel končno odločitev, ali bo igral. Odločitev bo v ponedeljek sprejela tudi Simona Halep, trenutno druga igralka sveta.

Najprej jih čaka test

Na družbenih omrežjih lahko vidimo že vrsto objav o tem, da so nekateri igralci prispeli v New York oziroma da so na poti tja. Ti morajo najprej narediti test in do rezultatov ostati v sobah. Če je test negativen, lahko zapustijo hotel oziroma lahko začnejo trenirati na tamkajšnjih igriščih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Felt cute, might delete later 🤪✨ #instatraveling #newyorkcity #herewecome

A post shared by Aljaz Bedene (@aljazbedene) on

Bianca Andreescu
Sportal Branilka naslova se je odpovedala nastopu v New Yorku
Miha Mlakar, Aljaž Kos, Đenio Zadković, Živa Falkner, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Matic Spec, Tom Kočevar Dešman
Sportal V Portorožu so se borili do zadnjega, a je "prvi niz dobila korona"
OP ZDA
Sportal Nerazumljive zahteve Američanov. Bodo podpisali?
Ne spreglejte