Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
22. 1. 2015,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal OP Avstralije

Četrtek, 22. 1. 2015, 13.50

8 let

Kaj je skrivnost Novaka Đokovića?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novak Đoković nadaljuje dobre predstave na OP Avstralije, potem ko se je zlahka prebil skozi prva dva kroga. In kot je videti, je tudi kondicijsko zelo dobro pripravljen.

Prvi igralec sveta se je v drugem krogu tekmovanja v Melbournu udaril z Rusom Andrejem Kuznecovom, ki mu je v dvoboju prepustil vsega pet iger (6:0, 6:1, 6:4). V sredo smo lahko videli, da je imelo kar nekaj igralcev težave z vročino in utrujenostjo, med njimi pa je bil tudi tretji igralec sveta Rafael Nadal.

Zdi se, da Nole teh težav nima. In kaj je skrivnost tako dobre fizične pripravljenosti? "Treba je vedeti, da so poškodbe del športa, tudi če si vseskozi discipliniran. Profesionalni tenis zahteva pravi pristop tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Ponavljam, poškodbe se dogajajo, sploh v športu, kot je tenis. Telo in glava sta vseskozi na preizkušnji; potovanja, menjanje časovnih pasov, podlage, pogoji igranja … Vse to terja svoj davek."

Prvi lopar sveta si je ogledal tudi nekaj zadnjih iger Rafaela Nadala, ki se je pošteno namučil v dvoboju z Američanom Timom Smyczekom. Dvoboj se je končal šele po petih nizih, Nadal je bil videti precej izmučen, na koncu pa je dobesedno padel na kolena.

V Melbournu so še sveži in motivirani

"Gledal sem nekaj zadnjih iger petega niza. On najbolje ve, kako se je počutil na igrišču. Ne vem, po tistem, kar sem videl sam, lahko rečem, da se je boril do konca in zasluženo zmagal. Zagotovo pa nisem pričakoval, da bosta igrala štiri ure in pol. Vendar se morajo gledalci zavedati, da so tudi preostali igralci zelo kakovostni, na turnirjih za grand slam pa so še toliko bolj motivirani," je povedal 27-letni Beograjčan.

Jasno je, da je Melbourne mesto, kjer se Đoković najbolje počuti, saj je od leta 2007 v prvih dveh dvobojih izgubil le dva niza, letos pa lovi že peti naslov na OP Avstralije. "To je dejansko turnir za grand slam, kjer imam največje uspehe. Uživam v tukajšnjih razmerah, čeprav so igrišča zadnji dve leti bistveno hitrejša. Vzdušje je športno, sproščeno, pozitivno in zaradi tega se res dobro počutim. Prav tako je to prvi večji turnir, kjer smo še vsi sveži in motivirani," je sklenil Đoković, ki ima v svoji vitrini šest zmag s turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte