Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
6. 7. 2012,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Wimbledon Andy Murray

Petek, 6. 7. 2012, 9.02

8 let

Ivanišević svetuje Murrayju: Bodi aroganten

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Gremo, Andy, zdaj ali nikoli," navijači bodrijo Andyja Murrayja, ki igra polfinale Wimbledona z Jo-Wilfriedom Tsongajem. Lahko mu uspe, a le če postane bolj aroganten, pove Goran Ivanišević.

Škot Andy Murray bo proti večeru zaigral v polfinalu domačega grand slama v Wimbledonu. Njegov nasprotnik ne bo Španec Rafael Nadal, ki je izpadel že v prvem tednu tretjega letošnjega slama, ampak Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Čeprav tudi Tsonga ni nedolžen (je specialist za travo), a Murrayjeve možnosti bi bile proti Nadalu minimalne – na 18 dvobojih ga je premagal le petkrat, trikrat je proti Špancu izgubil v Wimbledonu (lani in predlani v polfinalu). Britanci tako Tsongaja vidijo kot veliko Murrayjevo priložnost. "Gremo, Andy, zdaj ali nikoli," so mu navijači vpili na četrtkovem treningu. Da bi mu dejansko uspelo priti v finale in morda celo postati prvi britanski zmagovalec v All England Clubu po letu 1938, pa se more znebiti podobe "prijaznega gospoda".

Tako mu svetuje zmagovalec Wimbledona iz sezone 2001, Hrvat Goran Ivanišević. Postati mora bolj agresiven, le tako bo lahko premagoval Novaka Đokovića, Nadala in Rogerja Federerja. Goranu se je na grand slamih šestkrat ustavilo v četrtfinalu, enkrat v polfinalu in kar trikrat v finalu Wimbledona, nakar mu je ob koncu kariere le uspelo. "Moral sem postati bolj aroganten. Preveč sem spoštoval tekmece, Borisa Beckerja, Andreja Agassija, Peta Samprasa, Jima Courierja. Preveč sem spoštoval še stotega na lestvici," razlaga Ivanišević, ki v Wimbledonu letos igra turnir veteranov oziroma gospodov. "Zato mi je všeč Đokovič. Na igrišču nikogar ne spoštuje. Že ko je bil mlad, ko še ni bil številka 1 in tako je postal številka 1. Jaz pa sem bil vedno vesel, da sem bil številka 2. Če bi verjel, da sem lahko prvi, morda ne bi izgubil toliko dvobojev. Proti Samprasu sem odigral veliko dvobojev in mu jih 60 odstotkov podaril. In to so bili sami veliki dvoboji. V polfinalih sem še bil dober, v finalih pa sem imel slabe, slabe rezultate."

"Ne sme čakati na napake tekmecev"

"Enako velja za Murrayja. V finalih in polfinalih mora izkoriščati svoje priložnosti, ne sme čakati na napake tekmecev, saj jih ne bo. Poskrbeti mora, da jih bodo oni delali," svetuje danes 41-letni Ivanišević 25-letnemu Murrayju. Opozarja ga še, da se polfinalistov, niti poražencev v finalu nihče ne spominja. "Iz Wimbledona imam tri krožnike, lepe krožnike, a zanje ni nikomur mar. Vsi pa se spomnijo leta 2001. Tudi prej bi moral biti bolj agresiven. Bil sem preveč prijazen." Nič več torej "Mr. Nice Guy", Murray!

In Andyjevo razmišljanje pred polfinalom: "Razočaran bom, če izgubim pred finalom."

Ne spreglejte