Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
8. 3. 2012,
9.18

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ivan Ljubičić

Četrtek, 8. 3. 2012, 9.18

4 dni, 3 ure

Ivan Ljubičić se poslavlja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hrvaški teniški igralec Ivan Ljubičić je za hrvaške medije povedal, da se po turnirju v Monte Carlu umika iz profesionalnega tenisa.

"Športniku nikoli ni lahko zaključiti športne kariere, vendar se že veselim novih izzivov v naslednjem obdobju svojega življenja. Tenis mi je veliko dal in tudi v prihodnosti hočem biti povezan z njim in mu doprinesti na kakršenkoli način,'' je povedal Ljubičić, ki bo čez deset dni dopolnil 33 let. Hrvat, ki je trenutno 40. igralec sveta, je v svoji karieri osvojil deset turnirjev serije ATP, s hrvaško reprezentanco je osvojil Davisov pokal in bronasto medaljo na olimpijskih igrah. Leta 2006 je bil tretji igralec sveta, v svoji karieri pa je dosegel 429 zmag in 295 porazov.

Federer: Vedel sem, da se poslavlja

Eden največjih teniških igralcev v zgodovini tenisa Roger Federer ni skoparil s pohvalami hrvaškega tenisača, s katerim sta imela vedno prijateljski odnos."Ljubičić je zelo dober prijatelj in žal mi je, da se poslavlja, čeprav sem to vedel že prej. Večkrat sva se pogovarjala o temu, a mislim, da se je odločil pravi čas, saj je pred kratkim dobil hčerko," je uvodoma povedal Švicar in kasneje še dodal. "Imel je prekrasno kariero. On je eden tistih igralcev, katerega so se nasprotniki najbolj bali. Veliko je dal tenisu tako na igrišču kot tudi izven njega. Ima svetlo prihodnost, saj je izredno inteligenten fant. Res je škoda da odhaja. Lahko mu samo čestitam za prekrasno teniško kariero.

Ne spreglejte