Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
20. 12. 2015,
18.25

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer Stefan Edberg Ivan Ljubičić

Nedelja, 20. 12. 2015, 18.25

4 dni, 3 ure

Vendarle nista prekinila stikov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Roger Federer upa, da se bo lahko tudi v prihodnji sezoni obrnil na zdaj že nekdanjega trenerja Stefana Edberga. Tega je zdaj zamenjal nekdanji hrvaški teniški as Ivan Ljubičić.

Pred časom je nekoliko presenetljivo na dan prišla novica, da uspešno sodelovanje končujeta eden najboljših igralcev vseh časov Roger Federer in Stefan Edberg. Švicar, ki je za zamenjavo v svojo ekipo vpoklical dobrega prijatelja in nekdaj uspešnega igralca Ivana Ljubičića, še vedno upa, da se bo lahko med sezono kdaj obrnil na Šveda. Federer je ob prekinitvi sodelovanja poudaril, da sta z Edbergom v zadnjih dveh letih zelo dobro sodelovala.

17-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam med sodelovanjem z Edbergom ni uspelo zmagati na turnirju velike četverice, je pa osvojil 11 turnirjev serije ATP in bil vedno pri vrhu svetovne lestvice.

Edberg bo z veseljem prišel na kakšen turnir

"S Stefanom Edbergom bom ostal v stikih. Gre za izjemno osebo, ki mi daje velik navdih in motivacijo," je povedal Federer, ki za zdaj še ne razmišlja o športnem pokoju. "Na žalost ne bova več sodelovala kot do zdaj, je pa rekel, da bo z veseljem obiskal kakšen turnir in da bova še vedno v stikih," je dodal trenutno tretji igralec sveta.

Roger ima za prihodnjo sezono veliko ambicioznih ciljev. Eden izmed njih so tudi olimpijske igre. Pred dnevi je potrdil, da bo igral tudi v mešanih dvojicah, kjer bo moči združil z nekdanjo prvo igralko sveta Martino Higis.

Ne spreglejte