Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2011,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juan Martin del Potro

Ponedeljek, 15. 8. 2011, 10.20

8 let

Hercogova izpadla v prvem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Polona Hercog, najboljša slovenska teniška igralka, je izpadla v prvem krogu teniškega turnirja v Cincinnatiju. Prepričljivo jo je premagala Anastasia Rodionova iz Avstralije s 6:0 in 6:0.

Devetindvajsetletna Rodionova, na glavni turnir se je prebila iz kvalifikacij, je bolje začela in po manj kot osmih minutah povedla s 3:0. V četrti igri je Hercogova rešila brejk žogico kljub drugemu servisu in nato sama prišla do dveh prednosti, vendar je 113. igralka sveta na koncu izkoristila svojo drugo žogico za drugi odvzem servisa Hercogovi. Rusinja, ki živi v Melbournu in ima od leta 2009 avstralsko državljanstvo, je nato gladko dobila še svoj servis za vodstvo s 5:0. Po dobrih 25 minutah je tenisačica iz Avstralije dobila niz s 6:0. Hercogova v pol ure ni dobila igre in je tudi v drugem nizu zaostajala z 0:1 in nato znova izgubila še svoj servis (0:2). Mariborčanka, 42. na lestvici WTA, tudi v tretji igri ni bila uspešna in je dobila le eno točko.

Dvajsetletna Hercogova, za turnir je dobila posebno povabilo organizatorjev, je v četrti igri na svoj servis dobila le dve točki in po 40 minutah zaostajala z 0:4. Rodionova je nato dobila igro po svojem začetnem udarcu in po servisu Hercogove v šesti igri niza izkoristila drugo od dveh priložnosti za zmago po 47 minutah in 12 sekundah igre. S tem si je priigrala nastop v drugem krogu, kjer jo čaka četrta nosilka Rusinja Marija Šarapova. Dobila je 51 točk, Hercogova pa le 21. "Ne vem, kako bi začela, ker je šlo danes na igrišču vse narobe. Rodionova je vse od prve točke naprej igrala zelo napadalno in hitro, jaz pa sem začela precej počasi Nisem bila dovolj aktivna, zgrešila sem veliko nepotrebnih žog. Med dvobojem sem se poskusila preklopiti na hitrejšo igro, ampak nikakor nisem ujela ritma. Rodionova ni zgrešila skoraj nič. Tudi kadar sem sama odigrala dobro je rešila vsako žogo. To je eden takšnih dni, ki jih poskušaš čim prej pozabiti. Naslednje dni bom izkoristila za nekaj počitka, predvsem pa za pripravo na naslednji turnir in v končni fazi tudi za odprto prvenstvo ZDA," je pojasnila Hercogova.

Ne spreglejte