Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 8. 2021,
13.44

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Bor Artnak Blaž Kavčič Aljaž Bedene Blaž Rola Davisov pokal

Sreda, 25. 8. 2021, 13.44

2 leti, 7 mesecev

Davisov pokal

Grega Žemlja: Res me veseli, da so se vsi odzvali vabilu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Grega Žemlja Blaž Rola | Foto Sportida

Foto: Sportida

Selektor moške teniške reprezentance, Grega Žemlja, je objavil seznam igralcev za dvoboj v Davisovem pokalu proti Paragvaju.

Slovenska reprezentanca nastopa v svetovni skupini II, zadnji dvoboj pa je odigrala lani marca proti Pakistanu. Grega Žemlja je vpoklical naslednje igralce: Aljaž Bedene, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Bor Artnak, Sebastjan Dominko.

V primeru poškodb, trenutno stanje namreč ni najbolj rožnato, je kot rezerve določil Toma Kočevarja Dešmana, Matica Špeca in Maja Premzla. "Pričakovanja so jasna. Najprej, da tekma sploh bo, potem pa gremo seveda po zmago. Res me veseli, da so se vsi odzvali vabilu. Za zdaj so še prisotne težave s poškodbami, vendar upam, da se bo stanje do dvoboja s Paragvajem izboljšalo. Načrtujemo, da bi se v Portorožu zbrali nekaj dni prej in se tako kar najbolje pripravili na začetek tekem," je dejal Žemlja, za katerega bo to prvi nastop na klopi slovenske reprezentance.

Aljaž Bedene | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Aljaž Bedene ne trenira

Najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene (66. ATP) je pred nekaj dnevi odpovedal ameriško turnejo. To pomeni, da ne bo nastopil na OP ZDA, razlog pa je počasnejše okrevanje po bolezni, saj trenutno sploh ne trenira. Že dlje časa ima težave z roko naš najizkušenejši Blaž Kavčič (221. ATP). Kavčič je kljub temu odšel na kvalifikacije za OP ZDA, kjer je tudi Blaž Rola (179. ATP).

Rola: Na papirju smo favoriti mi Blaž Rola | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Trenutno sem v New Yorku, kjer čakam na kvalifikacije za OP ZDA. Občutki v tej sezoni so zelo mešani. Nekaj je tudi pozitivnih stvari, a v času, ko sem bil v dobro formi, so me zaustavile manjše poškodbe. Zato tudi ni bilo tega ritma dobre igre. Zato so občutki mešani. Kar se tiče Davisovega pokala, lahko rečem, da se od nas pričakuje zmaga. Tekmecev sicer ne poznam dobro. Na papirju smo favoriti mi. Vemo pa, da to v Davisovem pokalu in športu ne pomeni nič. To bomo morali dokazati na igrišču. Upam, da bomo vsi dobro pripravljeni in da bomo nalogo opravili profesionalno. Se vidimo v Portorožu," je iz ZDA sporočil Rola.

 

Ne spreglejte