Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
9.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Goran Ivanišević

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 9.08

8 let, 5 mesecev

Goran Ivanišević: kako razbiti teniški lopar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hrvaški legendarni teniški as Goran Ivanišević je bil znan po dalmatinskem temperamentu, zaradi katerega je razbil precej loparjev. In kako je to najbolje narediti? Preberite nekaj njegovih nasvetov.

Naj vas ne zmoti žvižganje navijačev. Lopar je vaš in z njim lahko naredite, kar želite. "Mislim, da ni nič narobe z razbijanjem loparjev. Nikoli nisem razumel, zakaj imajo nekateri ljudje težave s takšnimi igralci. Ko razbiješ lopar, vsi žvižgajo. Le zakaj? Prvič, lopar je moj. Drugič, če želim razbiti lopar, ga bom razbil, pozabil nanj in iz torbe vzel novega. Če si nadarjen kot jaz, ga lahko razbiješ na katerikoli podlagi – sam ga lahko razbijem celo na vodi. Imam posebne sposobnosti. Čisto nič ni narobe s tem."

Najslabše je, če razbiješ lopar in to obžaluješ. "Edina stvar, ki jo lahko naredite narobe, je to, da razbijete lopar in nato o tem preveč razmišljate. Če v takšnih primerih izgubljate, je to težava. Toda če ostanete mirni in vzamete drugega, je v redu. Če želite, lahko razbijete tudi dva."

Bodite prepričani, da niste razbili vseh loparjev, ki jih imate v torbi. "Bil sem prvi, ki je izgubil dvoboj, ker je razbil vse loparje, ki jih je imel. V trenutku, ko sem razbil zadnji lopar, sem se počutil dobro, nato pa sem ugotovil, da nimam nobenega več. Počutil sem se neumno. Sodnik me je vprašal, kaj naj stori, jaz pa sem odvrnil, ne vem, vi ste sodnik. To sem pač jaz. Delal sem stvari, ki so bile dobre, in takšne, ki niso bile. Tega ne bi priporočal, toda če želite razbiti lopar in jih imate v torbi še sedem ali osem, kar dajte."

Ne zmenite se za občinstvo. "Ljudje vam žvižgajo. Prej so se verjetno pritoževali, da nihče ne razbija loparjev in da je tenis dolgočasen, da ne premore slikovitih značajev ... Nato pa niso zadovoljni, ko jim kdo ustreže. Naj se že odločijo."

Ne spreglejte