Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2011,
18.27

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Monte Carlo

Torek, 12. 4. 2011, 18.27

8 let, 6 mesecev

Federer se je znesel nad Kohlschreiberjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Roger Federer je odlično začel z igrami na peščeni podlagi v letošnjem letu. Za začetek je Švicar kar s 6:2 in 6:1 ugnal Nemca Philippa Kohlschreiberja.

Federer je dvoboj drugega kroga (prvih osem nosilcev je v prvem krogu prostih, op. p.) začel silovito in v prvih treh igrah svojemu nasprotniku prepustil vsega eno točko. Tudi v nadaljevanju 29-letnik ni popustil, s suvereno zmago pa je vrgel rokavico na pesku skoraj nepremagljivemu Špancu Rafaelu Nadalu, ki bo skušal v Monte Carlu zmagati sedmič zapored. "Lahko sem delal, kar sem hotel. Igral sem konstantno, lahko sem zaključil točke skoraj točno takrat, ko sem želel," je bil zadovoljen zmagovalec 16 turnirjev za grand slam, ki je priznal, da bo Nadala v kneževini težko premagati.

V osmino finala se je malce presenetljivo uvrstil tudi Ivan Ljubičić, ki je premagal že drugega Francoza v treh dneh. Tokrat je bil žrtev Hrvata dvanajsti nosilec Jo-Wilfried Tsonga. Boljšo formo od Tsongaja je prikazal njegov rojak Gilles Simon. Slednji je s pametno igro z osnovne črte povsem izničil močne udarce Brazilca Thomasa Belluccija.

Ne spreglejte