Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
10.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 26. 6. 2013, 10.32

8 let, 5 mesecev

"Đoković je najpopolnejši v zgodovini"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Legendarni teniški trener Nick Bollettieri je mnenja, da je Novak Đoković najpopolnejši teniški igralec vseh časov.

"Ko pogledaš v zgodovino tenisa, težko najdeš nekoga, ki je počel na igrišču to, kar zmore Đoković. Mislim, da v njegovi igri ni slabosti. Njegovo gibanje, osebnost, začetni udarec, odličen občutek, ne obotavlja se priti k mreži ... Vsak igralec ima kakšno napako, on pa je nima. Verjetno je najbolj kompleten igralec, kar sem jih videl v več kot šestdesetih letih," je dejal veliki Nick Bollettieri.

Izjava, ki ima težo, saj je Bollettieri v štirih desetletjih treniral nekatera največja imena tenisa. Igra se je s časom seveda razvila, prav zaradi tega razloga pa dvomi, da bi Roger Federer v Wimbledonu lahko osvojil še osmo lovoriko, razen če ne bo spremeil taktike.

"Veliko pogosteje bi moral prihajati na mrežo. Ne verjamem tudi, da se njegov enoročni bekend danes lahko kosa z dvoročnim, in to iz dvoboja v dvoboj, še posebej proti Đokoviću ali Andyju Murrayju. Poleg tega je trava zdaj debelejša, žogica odskakuje višje in to ne gre v Federerjev prid," dodaja 81-letni Bollettieri.

Po lanskem izgubljenem finalu mnogi menijo, da bi letos Murray lahko šel do konca, Bollettieri pa se strinja, da je letos veliko boljši zaradi vpliva trenerja Ivana Lendla. "Popravil je začetni udarec, svoj drugi servis, stabilnejši je pri odločilnih točkah in ima veliko širši izbor udarcev," o najboljšem Britancu meni Bollettieri.

Z njim se, kar se Đokovića tiče, ne strinja John McEnroe, ki ima za najboljšega vseh časov Rafaela Nadala, čas pa bo pokazal svoje.

Ne spreglejte