Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2021,
6.29

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

OP Avstralije

Torek, 16. 2. 2021, 6.29

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), 9. dan

Serena Williams do 40. polfinala, Osaka odpihnila nasprotnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Serena Williams | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP Avstralije so dekleta igrala četrtfinalne dvoboje. Prvi dvoboj dneva, ki sta ga odigrali Su Wei Hsieh in Naomi Osaka, je zlahka dobila druga (6:2, 6:2). Iz oči v oči sta si zrli tudi Serena Williams in Simona Halep. Na koncu se je zmage veselila Williamsova (6:3, 6:3).

Novak Đoković
Sportal Ni sledu o poškodbi, Đoković v polfinalu

Naomi Osaka je na OP Avstralije slavila že leta 2019. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Naomi Osaka je na OP Avstralije slavila že leta 2019. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Su Wei Hsieh je 35-letna teniška igralka, ki pri teh letih doživlja pravi preporod, a v četrtfinalu ni bila kos Naomi Osaka. Ta je dvoboj dobila s 6:2 in 6:2 ter se po uri in osmih minutah veselila uvrstitve v polfinale. 

Osaka: Zadovoljna sem s tem, kako sem igrala danes

Osaka je tako le še dve zmagi oddaljena od svojega četrtega naslova na turnirjih za grand slam. Njena igra je bila izjemna. V tem dvoboju je dosegla 24 "winnerjev" in naredila le 14 neizsiljenih napak. "Zadovoljna sem s tem, kako sem igrala danes. Ne glede na rezultat je bil to zame še en boj. Sposobna je udariti 'winner' z obeh strani in nikoli ne veš, kdaj bo udarila," je po dvoboju povedala 23-letna Osaka.

Serena Williams | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Serena Williams vse bližje 24. lovoriki za grand slam

Med Sereno Williams in Simono Halep neznank ni bilo, saj sta do tega dvoboja odigrali enajst medsebojnih dvobojev. Igralki sta prikazali zelo dober tenis, a na koncu je bila boljša Američanka. Devetintridesetletna Williamsova se je z današnjo zmago uvrstila že v 40. polfinale na turnirjih za grand slam, prav tako si že nekaj časa želi osvojiti 24. zmago na turnirjih velike četverice. V polfinalu jo čaka Naomi Osaka. Pričakujemo lahko zanimiv dvoboj.

Williamsova se je na večni lestvici izenačila z velikim Rogerjem Federerjem, saj je na turnirjih za grand slam danes osvojila že 362. zmago.

Kaj pravi o nasprotnici v polfinalu?

"Je zelo močna igralka na igrišču in navdihujoča igralka zunaj igrišča, kar se mi zdi super. Gledala sem jo in prepričana sem, da je tudi ona mene. Čutim, da imam dobro priložnost, da se še naprej trudim po svojih najboljših močeh," je o svoji nasprotnici v polfinalu povedala ena najboljših igralk vseh časov. Med drugim je dejala, da je proti Halepovi odigrala najboljši dvoboj na tem turnirju.

Klepačeva v četrtfinale mešanih dvojic Andreja Klepač | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač kot zadnja slovenska predstavnica vztraja na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Klepačeva je danes dobila dvoboj 2. kroga mešanih dvojic, skupaj z Američanom Nealom Skupskijem sta ugnala češko-slovaško navezo Lucie Hradecka/Filip Polašek s 6:7 (3), 7:6 (5) in 10:8.

Četrtfinale

Naomi Osaka (Jap, 3) - Su Wei Hsieh (Taj, 14) 6:2, 6:2

Serena Williams (ZDA, 10) - Simona Halep (Rom, 2) 6:3. 6:3

Ne spreglejte