Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
9. 8. 2014,
12.02

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dobova Ivančna Gorica

Sobota, 9. 8. 2014, 12.02

4 leta, 11 mesecev

V SVIŠ-u nekdanji šef postal pomočnik, pomočnik pa šef

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za rokometaši iz Ivančne Gorice je prvi teden priprav, ki so jih razumljivo namenili predvsem kondiciji, odigrali pa so tudi prijateljsko tekmo z Dobovo.

SVIŠ se v sezono 2014/15 podaja s spremenjeno zasedbo. Za zdaj je razmerje med odhodi in prihodi 6:3. Poslovila se je približno tretjina ekipe, večina od zdaj že nekdanjih igralcev so bili vsaj v določenih segmentih nosilci igre. V Ivančni Gorici ne bodo več igrali Franci Zidar (konec kariere), Klemen Sašek (Trimo), Aleš Muhovec (Willstätt, Nemčija), Miha Tomšič (Ferlach, Avstrija), Vlado Marjanovič (konec kariere), Blaž Sendelbah, verjetno Aleksander Polak, Jure Medved pa je še vedno poškodovan.

Novinca sta za zdaj dva. Matej Košir, univerzalni zunanji igralec, je stari znanec SVIŠ, saj se je z njim že vzpenjal navzgor po ligah. Ivančani so si od Gorenja izposodili nadarjenega srednjega zunanjega Tineta Marušiča. Vratar Nejc Mohar iz Ribnice je še pod drobnogledom strokovnega vodstva, ki je prav tako prenovljeno. Milošu Aksentijeviču, ki mu je lani skoraj uspel velik zasuk z obstankom v ligi po naravni poti – SVIŠ je nato ostal prvoligaš zaradi razširitve lige –, bo pomagal Gorazd Potočnik. Zanimivo je, da sta bili vlogi ravno obrnjeni pred desetletjem, ko so se Ivančani podali v svojo krstno prvoligaško sezono. Zdaj jih čaka šesta.

Pred njo se še ozirajo za okrepitvami na položajih vratarja, desnega in srednjega zunanjega igralca. Po štirih treningih so, nekoliko prej od pričakovanj, že odigrali prvo prijateljsko tekmo. V dvorano OŠ Stična je prišla na obisk stara znanka Dobova, ki jo po novem vodi nekdanji SVIŠ-ev rokometaš Primož Plazar. Ta je ivanškim navijačem ostal v lepem spominu še iz sezone 2006/07, ko je pomagal spisati zgodbo o prvem obstanku kluba med prvoligaši. Zdaj vodi ambicioznega 1. B-ligaša z nekaterimi igralci, ki bi bili lahko dodana vrednost tudi klubom v prvi ligi.

Tipična pripravljalna tekma s precej napakami se je na koncu razpletla z remijem 26:26. "Skušal sem preizkusiti neke stvari. Štiri dni smo se intenzivno posvečali kondiciji. Le v četrtek so imeli fantje nekoliko v rokah žogo. Tekma je bila na sporedu nekoliko pred predvidenim načrtom, ker je bil takšen dogovor z Dobovo. Težko je bilo pričakovati, da bo v napadu veliko kombinatorike. Obrambo fantje znajo igrati in so se maksimalno potrudili. Jasno pa je, da 1. B-ligaš proti prvoligašu igra z večjo motivacijo. Menjali smo na 15 minut in skušali zbrati čim več informacij tako v obrambi kot v napadu," je povedal Aksentijevič, ki ga v novi sezoni čaka izziv prvoligaške plovbe s cenejšo in mlajšo ekipo.

Ne spreglejte