Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 12. 2007,
11.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 12. 2007, 11.36

8 let

V pričakovanju najmočnejših orožij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska rokometna reprezentanca se je v torek zbrala v Brežicah, kjer je začela priprave na januarsko EP na Norveškem. Peterice najboljših še ni zraven, zato pa je Kozomaro zamenjal Ščurek.

V četrtek zjutraj potuje reprezentanca v Beograd, kjer se bo v petek ob 17.30 pomerila z olimpijsko izbrano vrsto Srbije.

Gostitelji bodo nastopili brez najboljših igralcev iz Španije, Madžarske in Nemčije, a tudi v slovenski izbrani vrsti bodo manjkala najmočnejša rokometna orožja za evropsko prvenstvo od 17. do 27. januarja prihodnje leto na Norveškem, kot so Uroš Zorman, Vid Kavtičnik, Roman Pungartnik, Zoran Lubej, Beno Lapajne in Roman Pungartnik. Prišlo je tudi do spremembe, saj je nastop odpovedal krožni napadalec Goran Kozomara, zato ga je zamenjal mladi Luka Ščurek.

"V Beogradu ne bomo nastopili v polni postavi, tako da bo tekma 'čista fizika'. Na bližnji tekmi bom preizkusil igralce na desni zunanji strani, predvsem me zanima pripravljenost Jureta Natka, Boštjana Kavaša in Davida Miklavčiča, a tudi organizacija igre v odsotnosti Zormana. Povabilu so se odzvali vsi kandidati, drevi pa se nam bo pridružil še vratar Dušan Podpečan, ki je imel še v nedeljo klubske obveznosti v Švici," je pred današnjim jutranjim treningom za STA dejal prvi strokovni mož slovenske izbrane vrste Miro Požun, ki je pred kratkim zamenjal Kasima Kamenico.

Zorman se bo pripravam pridružil 29. decembra po vrnitvi reprezentance iz srbske prestolnice, Kavtičnik, Lapajne, Lubej in Pungartnik pa 1. januarja v Kopru. Naša elitna izbrana vrsta se bo na Obali zadržala do nedelje, 6. januarja, v tem času pa bo v okviru tradicionalnega slovensko-hrvaškega pokala odigrala še tekmi z BiH (5. januarja) in Švedsko (6. januarja). Tretji in četrti del priprav bo od 8. do 15. januarja opravila v Velenju, vmes pa se bo odpravila v Bratislavo, kjer bo 10. in 11. januarja odigrala dve tekmi s Slovaško.

Slovenija bo v prvem delu zaključnega turnirja stare celine nastopala v skupini A, v Stavangerju pa se bo pomerila s Češko (17. januarja), Poljsko (18. januarja) in Hrvaško (20. januarja). Napredovale bodo tri reprezentance, v drugem delu evropskega prvenstva pa se bo skupina A križala s skupino B, v kateri so Danska, Rusija, Norveška in Črna gora.

Ne spreglejte