Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2013,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Tone Tiselj

Četrtek, 31. 1. 2013, 14.33

8 let

Tone Tiselj: Z Zvezdo se bomo "cufali" za polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krimovke se bodo v nedeljo, čaka jih tekma v ruskem Zvenigorodu, po dobrih dveh mesecih znova preizkusile na evropski sceni. Pred njimi je glavni del lige prvakinj. Zraven bo tudi Daniela Piedade.

Skupinski del najmočnejšega evropskega tekmovanja so varovanke Toneta Tislja zaradi boljše razlike v zadetkih končale na drugem mestu in se, za odtenek bolj suvereno kot v pretekli sezoni, uvrstile v glavni del. Med najboljših osem ekip v Evropi. Njihove nasprotnice na poti do polfinala bodo Zvezda Zvenigorod (Rus), Olthcim Valcea (Rom) in Ferencvaros (Mad). Najprej, že to nedeljo, jih čakajo Rusinje. "Zvezda je ekipa, ki je sezono začela slabo, nato pa nizala same zmage. Je ekipa, ki razbija tabuje v ruskem rokometu. Slednji je edina kolektivna športna panoga v Rusiji, ki je bila dolgo časa zaprta. Ni se odprla svetu kot so se nogomet, košarka ali hokej, kamor so prišli tuji igralci in trenerji. V Rusiji so delovali po starih načelih, Zvezda pa je prvi klub, ki se je odprl v tujini. Tam delujejo trije hrvaški strokovnjaki, pripeljali so igralke z zahoda. Je težek tekmec, prve tekme so vedno težke. Verjamem pa, da imamo kakovost, da se lahko kosamo z vsako ekipo," je pred gostovanjem v bližini ruske prestolnice dejal Tiselj in dodal, da nedeljske nasprotnice igrajo zelo raznovrstno in da je težko predvideti, kako bodo igrale proti Krimu. "Njihova igra sredi predvsem na zunanjih igralkah in vratarki."

Vrača se Daniela Piedade

Pri slovenskih prvakinjah, ob začetku sezone je bil seznam poškodb izjemno dolg, se je stanje nekoliko izboljšalo. Tudi na račun Brazilke Daniele Piedade, ki jo je, spomnimo, konec septembra zadela možganska kap."V tem trenutku je situacija neprimerno boljša. Pomembno je, da bomo v drugem delu nastopili s pravimi igralkami na pravih položajih, kar do zdaj nismo mogli. Velika zmaga, njena osebna in za klub, je, da se vrača Daniela Piedade. Tako pri brazilski kot pri slovenski zdravstveni službi je dobila zeleno luč." Po prijateljskih tekmah, kjer je odigrala nekaj minut, je tako tudi za njo prišel čas za tekme na najvišji ravni. "Tudi v Rusiji bo dobila določeno minutažo. Po štirih mesecih, kolikor je ni bilo na igrišču, je težko pričakovati, da bo odigrala celo tekmo in bo dominantna. Je pa res, da je njena priprava na izredno visoki ravni," je dejal prvi strokovnjak pri Krimu.

Valcea, Györi, Larvik in Krim?

Tiselj, ki je na začetku sezone dejal, da je pripravljenost na nekje 50 odstotkih, je prepričan, da se je raven igre dvignila za nekje 20 ali 25 odstotkov. "Če bodo zadeve potekale normalno, se lahko z vsemi tremi ekipami v skupini kosamo enakovredno. Če pa gledamo po samih rezultatih, lahko vidimo, da je Valcea ekipa, ki je v naši skupini v prednosti in je tudi najbolj resna kandidatka za osvojitev lige prvakinj. Györi, Valcea in Larvik so favoriti za nastop v polfinalu. Za četrto mesto pa se bomo "cufali" Zvezda in mi."

Ne spreglejte