Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2012,
8.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Branko Tamše

Torek, 17. 1. 2012, 8.23

8 let

Tamše: Še vedno smo v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropsko prvenstvo se je, sicer neuspešno, začelo tudi za naše fante. "Poraz je zagotovo neugoden, ni pa odločilen," je prepričan Branko Tamše.

Prvi mož na klopi velenjskega Gorenja je bil zaradi dejstva, da za slovensko reprezentanco igrajo tudi štirje njegovi varovanci (Jure Dolenec, David Miklavčič, Marko Bezjak in Matej Gaber) pri spremljanju obračuna z Norveško gotovo še bolj napet. Slab začetek in nervoza v rokah izbrane vrste v prvih desetih minutah igre sta bili voda na norveški mlin. "Tekmo smo začeli v krču, kar so Norvežani izkoristili in povedli s 6:0. Toda fantje so se zbrali, prišli do želene igre in stvari postavili na svoje mesto. Ko obračun začneš z delnim izidom 6:0 v korist nasprotnika je težko, a očitno je reprezentanca dovolj fizično in psihično močna tudi za kaj takega," je Tamše za Sportal komentiral uvod obračuna s Skandinavci.

Tekma z Norvežani, ki so pred dvobojem na papirju veljali za najlažjega nasprotnika v skupini D, se ni iztekla po pričakovanju slovenske reprezentance, skoraj tisočih navijačev v dvorani Millenium in mnogih, ki so tekmo spremljali preko malih ekranov. "Bili so na pravi poti in na pragu osvojitve dveh točk, ampak na žalost je norveški vratar sredi drugega polčasa zaklenil vrata in fantom onemogočil zadetke, tudi iz izdelanih strelov," razlog za rezultatsko nihanje v drugem polčasu vidi 33-letni Velenjčan.

Obračun v Vršcu je med drugim zaznamoval strog kriterij čeških sodnikov, ki je zmotil tudi Tamšeta: "Ker sem Slovenec mogoče nisem najbolj objektiven, a menim, da so nam sodniki pristrigli krila. To so Norvežani izkoristili in na koncu, rekel bom s pomočjo sreče, zmagali."

Trener Gorenja, trenutno vodilnega v slovenskem prvenstvu, je prepričan, da poraz z Norvežani ne pomeni nič drastičnega, saj je celotno prvenstvo zelo izenačeno. "Tudi Španci so presenetili papirnato močnejše Francoze," pravi. Fantom ne zameri ničesar, saj so na igrišču prikazali borbeno igro, a na koncu je žal odločila (ne)sreča: "Začetni neuspeh je gotovo boleč, a če nimaš sreče in na igrišču še dodatna dva človeka, ki sta proti tebi (sodnika, op. p.), je težko karkoli narediti. Mislim, da smo še vedno v igri, pred reprezentanco sta še dve tekmi in potencialne štiri točke. Če bodo fantje, v kar ne dvomim, verjeli vase, prvenstva ne bomo končali brez točk."

Ne spreglejte