Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2011,
12.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boris Denič Luka Žvižej

Ponedeljek, 23. 5. 2011, 12.09

7 let, 12 mesecev

Selektor Denič noče tvegati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do predzadnje kvalifikacijske tekme za preboj na EP v Srbiji v rokometu prihodnje leto sta še dobra dva tedna, zbor bo 1. junija, selektor Boris Denič pa še ni razkril vabljenih igralcev.

Slovenska reprezentanca je po štirih krogih kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Srbiji na prvem mestu skupine 3 in takšno stanje mora ostati tudi po zadnjih dveh obračunih s Portugalsko in Ukrajino v Stožicah. Selektor Boris Denič bo ekipo zbral 1. junija v Domžalah, ni pa še razkril, kdo bo med manj kot 20 povabljenimi igralci. "Razlog je ta, da jih še kar nekaj igra klubske tekme v prvenstvih, zato ne želim skrajšati seznama. Lažje je naknadno koga izločiti, kot pa dodatno klicati," pravi Denič, ki upa, da bodo potencialni reprezentanti zdravi in brez poškodb do zaključka klubskih obveznosti.

Že z gostovanjem na Portugalskem, v sredo, 8. junija, ob 21.30 bi lahko razrešili dvome o potovanju na Euro 2012. "V zadnji dve tekmi stopamo brez kakršnihkoli kalkulacij. Naš cilj je jasen, štiri točke in prvo mesto," dodaja prvi strokovni mož slovenske moške izbrane vrste.

Žvižej: Obeta se rokometni praznik

Za piko na i v kvalifikacijah se bodo naši rokometaši vnovič mudili v Stožicah, kjer bo dvojni program. Najprej obračun slovenske ženske izbrane vrste s Francijo za uvrstitev na SP v Braziliji letos decembra, nato pa še tekma moške ekipe z Ukrajino. "Nestrpno pričakujemo zaključek ligaške sezone in zadnjih tekem kvalifikacij. V reprezentanci je nastalo pravo vzdušje, motiv je ogromen, v veselje nam je igrati skupaj," pravi izkušeni reprezentant Luka Žvižej, ki se vrača po poškodbi.

Nadeja se podobnega vzdušja v Stožicah kot je bilo marca proti Poljski: "Upam, da bo dvorana dihala z nami, pa tudi z žensko reprezentanco. Mislim, da nas čaka pravi rokometni praznik, na katerem upam se bomo na koncu veselili oboji skupaj z navijači."

Vstopnice za stožiški program, ki so ga na krovni organizaciji poimenovali "dve tekmi, en cilj", so že v prodaji.

Ne spreglejte