Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 11.55

8 let

Se bo šampionski duh vrnil s Kodeljevim?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bo dvorana na Kodeljevem, ki je povezana z največjimi uspehi Krima Mercatorja, prinesla več sreče Krimu, ki je že vso sezono na robu preživetja. V soboto prva tekma četrtfinala PPZ z Brasovim.

"Če bomo igrali tako kot proti Lokomotivi v prvem polčasu, se nam ne piše nič dobrega," pred prvo tekmo četrtfinala po rangu drugega tekmovanja Evropske rokometne zveze opozarja strateg "krimovk" Bojan Čotar. Nedvomno s takšno igro nimajo kaj početi proti vodilni ekipi romunske lige, ki jo vodi nekdanja rokometašica Mariana Tirca. V letošnjem letu je Rulmentul-Urban Brasov premagal celo Valceo, ki nastopa v ligi prvakinj. Ponaša se z zelo agresivno obrambo in raznovrstno igro. "V obrambi vršijo velik pritisk na igralko z žogo, lahko igrajo vse možne kombinacije, v napadu pa so silno nepredvidljve," vidi glavne nevarnosti romunske ekipe Čotar. Poleg ruske reprezentančne vratarke Natalije Spirove, romunske reprezentantke Christina Neagu ter nevarne Korejke Sun He Vu, je del ekipe tudi nekdanja "krimovka" Simona Gogirla.

Frešer: Brez tekanja gor in dol

Tudi kapetanka Anja Frešer se zaveda nevarnosti nasprotnic, ki sicer ne nosijo slovitega imena. V tej sezoni so za četrtfinale pokala pokalnih zmagovalk z lahkoto premagale grško ekipo Artas, nekoliko bolj tesno pa v osmini finala madžarski DVSC-Aquaticum. "Po mojem mnenju je to po ruski Zvezdi za nas to najtežji nasprotnik v tej sezoni. Dosedaj sem le enkrat igralka z romunsko ekipo – Valceo, a zavedam se kvalitet Brasova. Ekipa je vrhunsko sestavljena. Igrati z njimi ne bo mačji kašelj. Ne bomo si smele privoščiti nespametnih napak ter tekanja gor in dol, lovljenja tekmic. Predvsem je nujno, da igramo potrpežljivo in da v igro stopimo 100 odstotno."

Krimov letošnji problem je nihajoča igra, ki si je v prejšnjih letih niso privoščile. Prvi strokovni mož vidi težavo predvsem v mladosti, a jim ne želi ničesar očitati. "Prva težava je v glavah in razmišljanju, druga pa v mlajših igralkah, za katere so tipična nihanja. Prav zato smo lahko dobri, le ko nam vse funkcionira." Pri tem izkušena Frešerjeva, ki se ji je Krim Mercator zahvalil za sodelovanje po tej sezoni, dodaja: "Smo le iz krvi in mesa. V tej sezoni so bili drugi polčasi naši, v prvih pa smo 'spali'. Upam, da smo se dosedaj že kaj naučili. Vsak mora razčistiti pri sebi in se prisiliti k maksimalnemu pristopu. "

Bodnjeva za dobro popotnico?

Morda bo v soboto na Kodeljevem ob 16. uri že nastopila ruska krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, ki je večji del sezone sanirala poškodbo. Pretekli teden so brez treninga zaradi poškodb ostale Andrea Lekić, Dijana Golubić, Barbara Varlec, Manuela Hrnjič in Tanja Oder, a Čotar pravi, da bodo nared. Madžarska Agnes Ezster Siti pa je tako ali tako že izgubljena.

Glede na preteklost bi Krim moral biti papirnati favorit napram romunski ekipi, a sodeč po dosedanjem delu sezone je prav nasprotno. "Zame so Romunke favoritinje. A dokler ne začnemo igrati, so možnosti 50:50. Obljubim lahko, da se ne bomo predale do konca igralnega časa," še vedno trdno stoji za sabo in svojimi soigralkami trikratna evropska prvakinja.

Morda pa bo tudi splet okoliščin in koncert v Tivoliju prinesel Krimu srečo, saj ga na Kodeljevo vežejo najlepši spomini v zgodovini. Tesna dvorana, 1500 gledalcev … Se bo vrnil tudi šampionski duh?

Ne spreglejte