Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
3. 7. 2015,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Beno Lapajne

Petek, 3. 7. 2015, 7.47

8 let

S Slovanom na vrh leta 2020

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rekorder po nastopih za rokometno reprezentanco Beno Lapajne je kot trener vratarjev in tudi z drugimi nasveti priskočil na pomoč rokometašem Slovana.

Nihče ni zbral več nastopov kot on. Beno Lapajne je za slovensko reprezentanco nanizal 212 nastopov in spada v ožji krog najboljših slovenskih vratarjev vseh časov. Ribničan je glavnino kariere preživel v Celju, soustvarjal zlato ero Prul, bil pri Gold Clubu, v Franciji, Španiji in na Hrvaškem. Pred leti je nekaj tekem branil tudi Slovanova vrata, v zadnjem času pa ni več aktiven. Na povabilo Boštjana Ficka je znova prišel na pomoč Slovanu, kjer je pred dvema sezonama že deloval.

"Boštjanovemu povabilu sem se z veseljem odzval, tudi po odhodu iz Slovana sem bil v dobrih odnosih z njegovim vodstvom. Leta 1999 sem prišel v Ljubljano k Prulam. Tedaj je bil zastavljen projekt Vrh 2002. Moja želja je, da bi s Slovanom malo premešali številke in dosegli vrh leta 2020. Mislim, da je to mogoče. Vsak začetek je težak. Mladi smo, ekipa me spominja na tedanje Prule, kjer se je zbrala mladinska reprezentanca. Videli bomo, kaj bo prinesel čas," je razložil vselej umirjeni Lapajne, ki ima kot diplomant ekonomsko-poslovne fakultete vidno vlogo v eni slovenskih bank. Tudi v klubu bo denarno področje spremljal vsaj z enim očesom.

Nikogar se ne smejo bati

Ficko je bil Slovanov trener že prejšnjo sezono, zdaj je v strokovno ekipo povabil še svoja nekdanja klubska in reprezentančna tovariša, Lapajneta in Ognjena Backoviča. Je prav to lahko zagotovilo za kredibilnost?

"Delati moramo pošteno, da lahko vsak večer mirno zaspimo. Verjamem, da bodo odgovorni obljubili tisto, kar lahko izpolnijo. Mislim, da bodo igralci na igrišču pokazali željo dobiti vsako tekmo. Nikogar se ne smemo ustrašiti."

Slovan z vsaj petimi novinci priprave na novo sezono začenja konec julija. Že takoj na začetku mu je žreb namenil Celjane.

Ne spreglejte