Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2019,
11.05

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Barcelona liga prvakov liga prvakov Tomaž Ocvirk Celje Pivovarna Laško

Petek, 20. 9. 2019, 11.05

4 leta, 7 mesecev

pivovarji gostuejo pri kataloncih

Sproščeno v kultno Blaugrano: Nimamo česa izgubiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Vid Poteko | Vid Poteko je poleg Davida Razgorja edini član ekipe, ki je pred osmimi leti s Celjem že igral proti Barceloni. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Vid Poteko je poleg Davida Razgorja edini član ekipe, ki je pred osmimi leti s Celjem že igral proti Barceloni.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Rokometaši iz Celja so pred slabim tednom na svoji uvodni domači tekmi v elitni skupini A v ligi prvakov po srčni predstavi ostali brez točk proti nemškemu velikanu iz Flensburga, v soboto pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja v katalonski prestolnici. Tekma Barcelona - Celje Pivovarna Laško se bo pričela ob 20. uri.

Celje Pivovarna Laško maskota
Sportal Celjani za uvod v ligo prvakov doma za gol izgubili s Flensburgom

V devetdesetih letih minulega stoletja so Katalonci veljali za rokometne "nezemljane", na igriščih stare celine so med letoma 1996 in 2000 kar petkrat zaporedoma osvojili ligo prvakov, kar trikrat pa so bili v polfinalu usodni za Celjane.

Na bližnjem dvoboju v že malce staromodni kultni dvorani Blaugrana med osemkratnimi prvaki lige prvakov iz Barcelone in Celjani, zmagovalci tega tekmovanja v sezoni 2003/04, so v absolutni prednosti gostitelji, ki imajo v svojih vrstah številne imenitne igralce na svetu.

Svoj prostor med temi je našel tudi Škofjeločan Jure Dolenec, poleg slovenskega reprezentanta pa za to ekipo, ki je nazadnje v ligi prvakov slavila v sezoni 2014/15, igrajo še Islandec Aron Palmarsson, Francozi Ludovic Fabregas, Cedric Sorhaindo, Dika Mem in Timothey N'Guessan, Hrvat Luka Cindrić, Danca Lasse Andersson in Kevin Moeller ter številni španski rokometaši Raul Entrerrios, Perez de Vargas, Arino Bengoechea ...

Maribor Branik
Sportal Maribor Gorenju prizadejal drugi poraz

Pomembnejša bo tekma z Danci

"V Barceloni nimamo česa izgubiti. V tekmo gremo sproščeno, na njej bom enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci. Za nas sobotna tekma ni ključnega pomena, veliko pomembnejši bo naš naslednji domači dvoboj z danskim Aalborgom," je pred odhodom v Katalonijo dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.

"V Barceloni nimamo česa izgubiti. V tekmo gremo sproščeno, na njej bom enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci," pravi Tomaž Ocvirk. | Foto: Grega Valančič/Sportida "V Barceloni nimamo česa izgubiti. V tekmo gremo sproščeno, na njej bom enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci," pravi Tomaž Ocvirk. Foto: Grega Valančič/Sportida

"V Barceloni se želimo prikazati v lepi luči. Moramo biti zbrani in potrpežljivi, ne smemo si dovoliti veliko izgubljenih žog, saj Barcelona igra izjemno hitro in učinkovito ter kaznujejo sleherne tekmečeve napake. Pomembno bo hitro vračanje v obrambo in še večja agresivnost kot na nedavni tekmi s Flensburgom," je še dodal Ocvirk.

Barceloni je na sezonski uvodni tekmi lige prvakov spodrsnilo v Szegedu, slovensko obarvani Pick - barve tega moštva zastopajo Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman - je slavil z 31:28, celjska ekipa pa je v prvem krogu na domačem igrišču izgubila proti Flensburgu s 24:25.

Preberite še:

Tomaž Ocvirk
Sportal Celjani po hudem boju izgubili proti Flensburgu
Ne spreglejte