Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
1. 10. 2015,
7.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Branko Tamše reprezentanca Veselin Vujović

Četrtek, 1. 10. 2015, 7.39

8 let

Reprezentanca ne bo videla Branka Tamšeta

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Očitno so zdaj dokončno zaprte vse poti, ki bi vodile trenerja rokometašev Celja Branka Tamšeta v reprezentanco.

Želja po sodelovanju je bila večstranska, a ne vsestranska. Branko Tamše bi bil eden pomočnikov selektorja Veselina Vujovića. A kot je za Sportal že pred tedni dejal predsednik Celja Bojan Cizej, v klubu nimajo oziroma niso imeli pripravljenih rešitev za njegovo morebitno odsotnost. Po sklepu upravnega odbora so namreč spomladi dali veto na Tamšetov odhod v izbrano vrsto, če to ne bi bilo selektorsko mesto.

Vseeno so se v zadnjih tednih pojavljali indici, da je dogovor še mogoč. A zdaj očitno ne več. "Vesel sem, da sem bil med kandidati za slovenskega selektorja. Verjetno si vsak rokometni trener želi, da bi enkrat treniral izbrano vrsto. Zveza se je odločila drugače, za izkušenejšega Veselina Vujovića, ki je moj dober kolega in ga izjemno cenim. V zadnjem času se je moje ime velikokrat omenjalo za mesto pomočnika selektorja. Ker ne želim, da zaradi tega trpi okolje in konec koncev moje delo, ki se mu posvečam stoodstotno, sem se po pogovoru s klubom odločil, da se bom še naprej popolnoma posvečal delu v klubu in mu bom na voljo," je prek klubske spletne strani sporočil trener slovenskih prvakov.

"Mi bomo pravi!"

"Kot veste, nas pesti nemalo poškodb, zato moramo tisti, ki smo zdravi, delati na 120 odstotkih, da vrnemo našim navijačem in vsem, ki podpirajo klub, to, kar si zaslužijo. V ekipi imamo kar 11 domačih igralcev, kar je svojevrsten evropski fenomen, od tega mnogo mladinskih reprezentantov. Vsi ti fantje potrebujejo samo trening, trening in še enkrat trening. Že v soboto nas čaka nov spektakel v elitni ligi prvakov proti Wisli, zato vabim vse navijače, da pridejo v Zlatorog in nam pričarajo enako vzdušje kot proti Zagrebu. Mi bomo pravi! Izbrani vrsti in strokovnemu štabu želim veliko sreče v kvalifikacijah in januarja na prvenstvu," je dodal Velenjčan.

Razpleta dogodkov in odločitev Vujović gotovo ni vesel, ker si je svojega mlajšega kolega odkrito in močno želel v svojem štabu. A je po drugi strani dejal tudi, da ne bo jezen in užaljen, če se to ne bo zgodilo.

Ne spreglejte