Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2011,
20.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Žvižej Boris Denič

Torek, 1. 11. 2011, 20.26

7 let, 12 mesecev

Prvenstva so sanje vsakogar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Luka Žvižej je eden najizkušenejših v mozaiku slovenske rokometne reprezentance, ki se ta čas pripravlja pod Pohorjem. Kot pravi Celjan gre za predpriprave na priprave.

Slovenci so z nedeljskim zborom v Zrečah začeli misijo evropsko prvenstvo 2012 v Srbiji, kjer jih v prvem delu čaka igranje v Vršcu v skupini D. Ekipa pod vodstvom Borisa Deniča v prvem delu priprav šteje 25 igralcev in strokovni štab. Šele v ponedeljek zvečer so bili na kupu zbrani vsi. "Mislim, da smo vsi komaj čakali na priprave z reprezentanco. Po tistem, ko smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, je minilo kar nekaj časa. Z večino se nismo videli več mesecev, zato vlada še posebej prešerno vzdušje," pravi Celjan, ki ima kopici mlajših na levem krilu daleč največ izkušenj.

Teden dni, ki ga EHF sredi klubske sezone namenja reprezentancam, je (pre)kratek za večje popravke ali novosti. "Gre za neke vrste predpriprave na glavne priprave pred prvenstvom. Idealen čas za ponovitev in osvežitev kombinacij in akcij, ki jih že imamo pripravljene," razloži 30-letnik in nadaljuje: "V zadnjih tednih pred prvenstvom bomo tako lahko le 'pilili', ne pa se učili."

O konkretnih ciljih še ne

Dva treninga na dan, video analize, predavanje itd. – vse to je pripravil selektor Boris Denič s svojimi sodelavci. Urnik je zgoščen, veliko je seveda razmišljanja o nasprotnikih na prvenstvu. V prvem delu med 15. in 20. januarjem 2012 bo Slovenija merila moči z Norveško, Hrvaško in Islandijo: " Seveda se z nasprotniki že ukvarjamo. Imamo raznovrstne posnetke, dobili bomo neko širšo sliko. Predvsem, da vidimo na kaj bo treba še posebej paziti in se pripraviti." V športni dvorani v Zrečah so treningi namenjeni napadalnim akcijam na različne obrambe, uigravanju in finesam. "Noben nasprotnik ne bo lahek zalogaj, vsaka tekma bo posebna zase," dodaja.

Pa cilji? "Seveda se pogovarjamo, kam lahko posežemo. Mislim pa, da v tem trenutku še ne morem govoriti o konkretnih ciljih. Za to bo še čas," razmišlja starejši izmed bratov Žvižej v reprezentanci, pa vendarle še doda: "Želja je, da se vrneš s čim boljšim rezultatom. Za nas je najbolj pomembno, da odigramo kot bomo dogovorjeni in izpolnjujemo naloge. Potem rezultat pride sam."

Luka je dres članske izbrane vrste oblekel že kar 155-krat, prav tako kot kapetan Uroš Zorman. Za njima pa sta v sedanji sestavi v "klubu 100" le še Jure Natek in Matjaž Brumen. Za kopico članov izbrane vrste bo januarsko EP sploh prvo v karieri. "Fantje so navajeni turnirskega sistema, saj so vsi nastopali za kadetske in mladinske reprezentance na velikih tekmovanjih in osvajali medalje. Je pa res, da so članska prvenstva sanje vsakogar. Je tisto, kar si vsakdo želi, zato sem prepričan, da iz sebe potegneš še več kot ti bi sicer telo dovolilo."

Ne spreglejte