Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2012,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dragan Gajić

Četrtek, 19. 1. 2012, 12.25

8 let

Priložnosti polzijo iz rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brez očitkov, da niso igrali. Da se niso borili. Da ne znajo. Slovenska rokometna reprezentanca je v dveh krogih Eura 2012 pokazala, da zmore, a ostaja brez zmage. Bo šlo v tretje rado?

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič pravi, da pri pomlajeni reprezentanci vsaka tekma šteje, vsak nastop, zmaga ali poraz. Če so se Slovenci kaj naučili iz dveh porazov v Vršcu, proti Norveški in Hrvaški, morda lahko skujejo dobre načrt za petek. Islandija mora pasti, če želijo napredovati v glavni del tekmovanja.

"Takšni porazi so težki, ker smo vedno blizu, pa nikakor ne moremo narediti preskoka. Proti Hrvatom smo spet zgrešili tri sedemmetrovke, strel s čistih šestih metrov. Če želimo dobiti katerokoli reprezentanco na tem prvenstvu, moramo vse to izkoristit, ," pravi eden izmed ključnih moč izbrane vrste Dragan Gajić, tudi krivec za zgrešene priložnosti. Od tega ne beži. "Nismo ekipa, ki si lahko privošči takšne padce. Zamislite si, kako bi igrali, če bi imeli takšno konstanto kot denimo Hrvati!

Moramo le uživati v igri

Slovenski dan D naj bi bil v uvodnem krogu prvenstva stare celine v Srbiji, a Norveška je bila pretrd oreh, sploh zato, ker je bila nervoza v taboru Slovenije prevelike. Spomnimo, na tekmovanju je kar sedem izmed 16 igralcev, debitantov. "Sedaj smo se nekoliko sprostili. Pritisk smo si ustvarili sami. Zase vem, da je bilo tako, pa ne vem čemu," razlaga Celjan, ki igra na desnem krilu. Težave na postavljeno obrambo so za slovensko zunanjo linijo velikanske, na kožo pa so moštvu pisani protinapadi. Slednji pridejo z dobro obrambo.

"Končno smo uživali v igri, vrgli tudi kakšen cepelin. 'Kontre' čez celo igrišče, to dviguje moralo. Ustvarja se še večji entuziazem. To mora krasiti našo ekipo, saj smo željni igre, letenja po igrišču. Če bomo na takšen način igrali proti Islandcem, sem prepričan, da jo lahko premagamo in gremo naprej z dvema točkama. Uresničimo cilj, ki smo si ga zadali. "

Za napredovanje je v petek potrebna zmaga proti Islandiji, za katero igrajo sami robustni možje, izvrstni rokometaši člani največjih nemških klubov. V Novi Sad bodo potovale prve tri ekipe. Pritiska še vedno ni, ostaja le nekoliko grenak priokus, saj sta že dve priložnosti za dokazovanje kvalitete Slovenije, spolzeli iz rok. Slovenci so se vselej "zaklali" sami. Tudi sedaj ostaja usoda v njihovih rokah.

Ne spreglejte