Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2011,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tone Tiselj

Torek, 25. 10. 2011, 14.27

8 let

Povračilni udarec Viborga?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V dvorani Stožice je bilo minuli teden v prostorih Krima Mercatorja precej mirno, saj je večina igralk sodelovala na reprezentančnih akcijah. Po vrnitvi pa jih v soboto že čaka nova preizkušnja.

Slovenske prvakinje, ki v tej sezoni v svojih vrstah združujejo devet tujk iz šestih različnih evropskih držav, začenjajo priprave na nov obračun v ligi prvakinj. Potem ko sta pretekli teden v dvorani Stožice trenirali le Sergeja Stefanišin in Ibolyja Mehlmann, se jim bodo vnovič pridružile preostale igralke, ki so se mudile na reprezentančnih kvalifikacijah za Euro 2012.

Na Danskem visoko mnenje o Krimu

Ko se prvi del lige prvakinj preveša v drugo polovico je napetost vedno večje. Jasno je postalo, kako kdo stoji in česa je sposoben. Krim je v skupini B zabeležil dve zmagi in visok poraz, že v soboto ob 19.30 pa bo gostoval na Danskem. Pri nekdanjem evropskem prvaku Viborgu, ki ga je v Stožicah odpravil z izjemno predstavo, a si nase nakopal kar nekaj težav zaradi, bojda, slabe organizacije… Zato je pričakovati na severu Evrope povračilni udarec. Na Danskem imajo visoko mnenje o letošnjem Krimu. Danska reprezentantka Kristine Bille-Hansen se je seveda o ligi prvakinj pogovarjala z reprezentančnimi kolegicami: "Uf, zelo veliko smo govorile o ligi prvakinj, o klubih, možnostih, favoritih in podobno. Čeprav smo bile v reprezentanci se temu ne moreš izogniti," pravi levo krilo. In kaj na severu menijo o njenem novem klubu? "Večina jih meni, da ima Krim zelo dobro prvo ekipo, vidi pa se težava, ko ni zamenjav. So pa vsi prepričani, da gre za eno najbolj borbenih ekip v tem trenutku in da lahko s tem kar precej nadoknadimo."

Zmaga s 24:23 v Koprivnici, pa visokih 31:25 proti Viborgu ter hud poraz na gostovanju na Norveškem (19:31) je izkupiček najbolj trofejne ženske ekipe v Sloveniji. Lahko prvi obračun z Viborgom ponovijo? "Obetam si zelo napeto in neodločeno tekmo. Prepričana sem, da se bo o zmagovalcu odločalo v zadnjih trenutkih. Vem, da lahko Viborg še enkrat premagamo, ampak samo z izjemno obrambo. Zagotovo pa bo igral povsem drugače kot tukaj v Ljubljani, ko je imel res slab dan," še dodaja Bille-Hansnova.

Na pot na dan tekme

Ekipa pod vodstvom Toneta Tislja bo proti Danski odpotovala šele na dan tekme, v soboto zjutraj, saj slovenski letalski prevoznik v petek ni imel na razpolago primernega leta. Ob prihodu na Dansko naj bi po zagotovilih direktorja Gorana Dujića imeli dovolj časa za počitek in zadnje priprave na tekmo. "Nismo edina ekipa, ki potuje na dan tekme, to delajo tudi drugi," dodaja trener Tone Tiselj in pa: "Kako bo vplivalo na dekleta? Ne bi smelo biti nič posebnega."

Ne spreglejte