Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 11. 2011,
9.31

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

RK Koper Bonifika

Petek, 25. 11. 2011, 9.31

1 mesec

Po drugi skalp ruskih podprvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odpor ruskih podprvakov so koprski rokometaši strli že v St. Peterbugru, v soboto bo tekmec gostoval v dvorani Bonifika. Z novim skalpom bi Cimos Koper že bil na pragu osmine finala.

V skupini C Koper drži tretje mesto pred Wislo in St. Petersburgom, za Metalurgom zaostaja le za točko. Slednji je v četrtek držal v rokah zmago v Romuniji pri Constanti, a v zaključnih desetih minutah dopustil Romunom približanje. Slednji so za zmago zadeli v zadnji sekundi ter s tem pomagali tudi Kopru, da se skopska ekipa ne oddalji.

Spomnimo, da do konca prvega dela lige prvakov ostaja še pet krogov, v soboto pa ob 17. uri v dvorani Bonifika gostuje ruski podprvak iz St. Peterburga. Do zaključka tekmovanja ekipo Fredija Radojkoviča čakata še gostovanji na Poljskem in v Nemčiji ter kar tri domače tekme s tekmeci, ki bi jih morali premagati.

S sobotnim skalpom St. Petersburga bi bila vrata med TOP 16 ekip Evrope na široko odprta. Že na gostovanju v Rusiji pred dobrim tednom dni so slovenski prvaki pokazali svojo moč. " Na prvem medsebojnem obračunu v Sankt Peterburgu se je tekma prelomila v zadnji četrtini. Rusi bodo vsekakor poskušali presenetiti in v Kopru popraviti vtis s prve tekme. Sankt Peterburg ima še vedno možnosti za napredovanje, a mi igramo doma in naš cilj sta dve točki," pravi koprski strateg Fredi Radojkovič. Prednost domačega terena bo v tem dvoboju izjemnega pomena.

Že od ogrevanja maksimalno

Po dolgem času bo koprski strateg lahko računal na vse igralce z izjemo Matjaža Mlakarja. V ekipo se vrača vratar Gorazd Škof, ki pa opozarja: "Skozi vse naše tekme smo lahko videli, da slabše začnemo. Tega si ne smemo dovoliti. Maksimalen pristop mora biti že od ogrevanja naprej, ne šele od prve minute tekme. Takoj moramo pokazati, da smo željni zmage." Primorska ekipa res ima nekaj težav z začetki, a v tej sezoni je že nekajkrat pokazala, da ima karakter. Zna prestaviti v višjo predstavo in zapretiti tekmecu.''

Zanesljivo bi dve točki dali zagon tudi pred težkim gostovanjem na Poljskem, ki sledi. Šlo bo za zadnjo tekmo pred dvomesečnim premorom.

Ne spreglejte