Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
16. 2. 2013,
19.34

Osveženo pred

2 tedna, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vladan Matić Borut Mačkovšek Matevž Skok Constanta

Sobota, 16. 2. 2013, 19.34

2 tedna, 4 dni

Matić: Boj za vsak centimeter, Mačkovšek v Hannover

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja PL so v Zlatorogu premagali romunsko Constanto (24:19) predvsem po zaslugi sijajne obrambe in izvrstnega vratarja Matevža Skoka. Mačkovšek na zdravniški pregled v Hannover.

''Najprej bi čestital kolegu in ekipi Constante za izreden boj. Bitka je bila taktična, dobri sta bili obe obrambi, ni bilo veliko lahkih golov. Pred tekmo sem pričakoval, da bi lahko zabili kak lahki gol, vendar nam ne gre. Dobro je bilo, da nismo izgubili veliko žog. Tekma je bila v veliki meri odločena v prvem polčasu, ko smo zares dobro odigrali v obrambi. Matevž Skok je dobro 'zapiral' njihove strelce, obranil nekaj 'zicerjev', ki so nam dali krila. Zaradi taktičnih razlogov sem malce spočil Alema Toskića, vstopil je Igor Žabič, ki je napravil dve napaki v obrambi. Moramo zdržati neke stvari v rotaciji, da bi zdržali do konca. V drugem delu je Constanta močno pritisnila, a smo zdržali in odigrali zrelo. Po dolgem času nismo izgubili glave in pred domačim občinstvom uspeli ohraniti vodstvo. Tekma ni bila lepa, a bojevali smo se za vsak centimeter na igrišču'' je bil po srečanju zadovoljen trener Vladan Matić, za čigar moštvo je bila zmaga nuja. Ob morebitnem porazu bi Celjani namreč dokončno pomahali v slovo osmini finala. Zmaga prinaša veliko boljše izhodišče pred tekmo s Sävehofom, zaradi ''samo'' s petih golov razlike pa bi imela Constanta prednost ob morebitni točkovni izenačenosti ekip.

Najbrž prvi junak tekme je bil celjski vratar Matevž Skok, ki izvrstno formo neguje že vso sezono. Tokrat je zbral sijajnih 14 obramb. ''Ekipa Constante je odigrala pošteno, fer tekmo, za kar bi se ji zahvalil. Kar zadeva moje obrambe, so te tudi plod dobre igre soigralcev v obrambi. Veliko lažje mi je braniti, ko obramba zaupa meni in jaz njej. Že neštetokrat smo dokazali, da rešujemo tekme le z obrambo. Kot je dejal trener, lahko zabijamo le iz hitrih protinapadov. Imamo samo enega izrazitega strelca, Boruta Mačkovška. Ko tekmeci njega tesno primejo, težko zadenemo na postavljeno obrambo. Vesel sem, da smo vse karte položili na obrambo. Mislim, da je bil to ključ današnje zmage,'' je bil vesel, čeprav izčrpan Skok, ki še vedno ni povsem pozdravil svojega kolena. Prav zaradi omenjene poškodbe je moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo.

Gostujoči trener Zvonko Šundovski ni preveč dolgovezil: ''Tekma je bila važna za oboje. Odprli smo jo zelo slabo. Nismo se držali dogovora. Celje je imelo izrednega vratarja. Ko si je ustvarilo prednost, jo je znalo držati. Žal mi je, da jih nismo bolj namučili, da bi se morali bolj potruditi za zmago. Čestitke Vladanu Matiću in ekipi'' je dejal Makedonec, ki bo v zadnjem krogu doma skušal premagati Kiel, kar je zadnja bilka upanja za Romune.

Ne spreglejte