Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
15. 11. 2012,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kiel

Četrtek, 15. 11. 2012, 13.37

8 let

Matić bo v obrambo postavil kar Pungartnika

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V soboto v Zlatorogu v okviru 5. kroga lige prvakov gostuje evropski klubski prvak Kiel. Celjani so predstavili pričakovanja pred spektakularno tekmo.

Pred sobotno tekmo z evropskim klubskim prvakim Kielom v Celju prevladuje vedro razpoloženje. Sicer vedno dobrodušni trener Vladan Matić je bil tokrat še posebej radodaren z dovtipi. Na srečanju z novinarji je tako med drugim napovedal, da bo zaradi težav s poškodbami ''v obrambo postavil'' kar športnega direktorja Romana Pungartnika. Ker je Borut Mačkovšek dosegel osem golov proti Izoli, je predlagal, da se temu dvometrašu reče, da ''je Kiel Izola in bo dal deset golov''. Ena trenerjevih duhovitih cvetk pa je bila tudi, da bo Celje proti Kielu obrambo 6-0 igralo na devetih metrih.

Sicer pa je Matić v resnejšem tonu napovedal: ''Vesel sem, da imamo priložnost igrati z ekipo, kot je Kiel. Treba jo je izkoristiti in napraviti praznik rokometa. Ne smemo se obremenjevati z rezultatom in pustiti srce na parketu. Ne smemo se tudi bati, ampak se je treba sprostiti, vključiti tudi glavo, igrati dobro obrambo, poskusiti dati kakšen lahek zadetek iz protinapada in polprotinapada – na postavljeno obrambo bo malo težje – in uživati v rokometu. Ne bomo izobesili bele zastave, dali bomo vse od sebe.'' Celjski trener je zadovoljen z vzponom forme, pritiskov uprave ni, zaradi morebitnega poraza s Kielom, ki bo indikator sposobnosti za mlado celjsko zasedbo, pa ne pričakuje konca sveta.

Na konferenci je gostoval tudi Sebastian Skube: ''Moja pričakovanja so, da pokažemo borbeno igro, da se ne predamo, čeprav bomo igrali, po mojem mnenju, proti trenutno najboljši ekipi na svetu. Vsakemu posamezniku je velik izziv, da se pokaže proti Kielu pred takšnim občinstvom. Imamo odgovornost do gledalcev. Z rezultatom se ne obremenjujemo. Kiel je favorit povsod, kjer igra, seveda tudi v Celju. Prikazati moramo dobro igro in mislim, da bomo lahko zadovoljni.''

Ne spreglejte