Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2012,
10.31

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrea Lekić Krim

Ponedeljek, 29. 10. 2012, 10.31

4 leta, 5 mesecev

Lekić: V Ljubljani sem preživela najlepša leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Strelsko res ni bila v ospredju, a je vseeno uživala sloves ene glavnih zvezd tekme Krima in Györija. Andrea Lekić je, čeprav že dobro leto ni več "tigrica", v Ljubljani še vedno zelo priljubljena.

Pri rokometašicah Krima je v tretjem krogu skupinskega dela lige prvakinj gostovala ekipa, ki odkrito in upravičeno cilja na sam vrh Evrope. Madžarski Györi je v Stožicah dokazal, da je kar nekaj razredov boljši in Krimovke pustil kar enajst zadetkov zadaj. Čeprav so bile slovenske prvakinje več kot polovico tekme precej blizu, zmaga gostij ni bila nikoli ogrožena. Se je pa z Györijem v Ljubljano vrnila Andrea Lekić, ki so jo navijači sprejeli več kot odlično. Po tekmi so čestitke in lepe besede kar deževale. Od Zorana Jankovića, Toneta Tislja, pa šopek od Krimovcev. Čestitkam Lekićevi ni bilo konca. "Za mano je izjemno težka tekma. Ko sem videla transparent (navijači so izobesili napis Andrea dobrodošla doma, op. a.) sem se zjokala," je bila po obračunu čustvena Lekićeva in poudarila, da je v Ljubljani preživela najlepša štiri leta. "Igrati tukaj je nekaj zelo posebnega."

"Še ena zmaga in dihale bomo lažje"

Lekićeva, ki se ji velika želja – osvojitev lige prvakinj – še ni izpolnila, se bo s Krimom še enkrat pomerila že v soboto. Takrat bodo "tigrice" gostovale na Madžarskem, ob taki igri pa še ena zmaga Györija ne bi smela biti vprašljiva. "Razlika enajst golov je velika. Na prvi pogled je videti, da smo dosegle lahko zmago, a ni tako. Jelena (Grubišić, op. a.) je držala ekipo skupaj do sredine drugega polčasa, nato ni zmogla več. Pohvalila bi tudi našo obrambo 5-1. V garderobi smo se zanjo dogovorile in upale, da jih bo ustavila. Na koncu se je to tudi uresničilo," je dejala Lekičeva, ki se je več kot očitno v zgodovino Krima vpisala z velikimi črkami. "Zdaj nas čaka povratna tekma. Tudi me še nismo naprej. Zmagati moramo tudi naslednjo tekmo, potem pa bomo že lažje dihale."

Ne spreglejte