Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 11. 2015,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Larvik

Sobota, 7. 11. 2015, 21.13

8 let

Krimovke drago prodale kožo v Larviku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometašice Krima Mercatorja so v današnji tekmi četrtega kroga evropske lige prvakinj v gosteh izgubile proti norveškemu Larviku z 28:32 (15:17).

Ljubljanske rokometašice so v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini doživele že četrti poraz. Drugič v tednu dni so jih ukanile skandinavske tekmice, po ljubljanskem visokem porazu z 21:37 so krimovke danes v Larviku prikazale veliko boljšo predstavo in klonile le za štiri zadetke. Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri romunski zasedbi Baia Mare, tekma pa se bo v soboto, 14. novembra, začela ob 18. uri.

Izbranke Marte Bon v tej sezoni niso ravno konkurenčne evropskim tekmicam. Ob tem imajo silne težave s poškodbami, v Larvik pa poleg Vesne Milanović-Litre in Lare Hrnčič nista dopotovali niti Mirela Bajramoska in Aneja Beganović. A ljubljanske rokometašice so na današnji tekmi proti uveljavljenimi norveškimi tekmicami in zmagovalkami lige prvakinj v sezoni 2010/11 dobro premagale kadrovske težave, v Skandinaviji so igrale srčno in pogumno ter doživele znosen poraz.

Ljubljančanke so v prvem polčasu prikazale najboljšo predstavo v tej sezoni. Vseskozi so držale korak z absolutnimi favoritinjami tega dvoboja, še več, v nekaterih obdobjih tekme so jih celo povsem zasenčile. Obe ekipi sta več pozornosti namenili igri v napadu, manj obrambi, v teh okoliščinah pa so se krimovke sijajno znašle in si v 18. minuti celo priigrale štiri gole prednosti (13:9).

V naslednjih dveh minutah niso izkoristile številčne prednosti na igrišču ob izključitvi Amande Kurtović, temveč so prejele kar dva gola. Norvežanke so Ljubljančanke ujele v 26. minuti in izenačile na 15:15, slovenske prvakinje pa so na velik odmor odšle z zaostankom dveh golov (15:17).

V drugem polčasu so se borile po svojih najboljših močeh. Še v 37. minuti je bilo izenačeno (20:20), v zadnji tretjini tekme pa so Skandinavke uveljavile večjo izbiro igralk in slovenskim prvakinjam prizadejale četrti poraz v nizu v ligi prvakinj.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Elizabeth Omoregie z devetimi goli, Tamara Mavsar pa je dosegla sedem zadetkov.

Ne spreglejte