Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
26. 10. 2013,
7.19

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alja Koren Krim slovenska rokometna reprezentanca Marta Bon

Sobota, 26. 10. 2013, 7.19

2 leti, 6 mesecev

Krimovka, ki ne igra za Krim

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Levičarke so prav gotovo dodana vrednost slovenske rokometne reprezentance. Ena od njih, Alja Koren, pravi, da bo nedeljska kvalifikacijska tekma za EP s Srbijo ponudila še dodatne motive.

V slovenskem prvenstvu je debitirala s 15 leti. Dve sezoni je Alja Koren hkrati nastopala kar za tri selekcije Celja. Leta 2009 je prišla na Krim in z Urško Vidic, Majo Zrnec in Tamaro Mavsar pristala v svežnju mladih slovenskih krilnih igralk, ki jih je na življenje in igranje na najvišji ravni navajala Marta Bon. Pred lansko sezono je odšla na posojo v madžarski Erdi, še vedno pa je Krimova igralka. Ne ve, ali bo tako ostalo tudi v prihodnje, saj ji pogodba poleti poteče. "Za naprej se nisem še nič odločala, prezgodaj je še. To pride na vrsto decembra in januarja. Odprta sem za vse možnosti. Če bom dobila ponudbe, bom vse skrbno pretehtala," pravi levoroka črnolaska, ki se nad udejstvovanjem v trenutno sedmouvrščenem moštvu madžarskega prvenstva prav nič ne pritožuje.

"V Erdi sem prišla kot okrepitev in vlogo tudi obdržala. Večinoma igram po celotne tekme, še posebej v zadnjem času. Sem ena glavnih igralk, tudi napredovala sem, si pridobila izkušnje. Zelo sem zadovoljna z madžarsko epizodo svoje kariere. Igram tako krilo kot zunanjo igralko," pripoveduje 22-letnica. Levičarke njene višine, 185 centimetrov, s potencialom nastopanja tudi na zunanjem položaju, so dokaj redka dragocenost, zato ne čudi, da je imela ponudbe, že ko je igrala v Ljubljani. Verjetno je bolj nenavadno, da je Krim tak potencial, kot je lani dejal Tone Tiselj, bolj na svojo kot njeno željo poslal na dodatno izobraževanje. In to za dve sezoni, čeprav je vodja Krimove klopi v isti sapi dodal, da je potencialna kandidatka za vrnitev. A se ta poleti ni zgodila, čeprav so v Stožicah potrebovali levičarko. Korenovi ambicij ne manjka, odprta je za vse različice: "Želim si, da bi v prihodnjih letih igrala v ligi prvakinj, v klubu, ki se bori za vrh. Želja vsake igralke je, da bi v rokah držala pokal. Z reprezentanco pa se brez dvoma želim uvrščati na velika tekmovanja. Mlada ekipa smo, dobre igralke smo, imamo možnost napredovati. Prepričana sem, da se bomo uvrščale na prvenstva."

Precej velik korak k temu bi slovenske rokometašice lahko storile v nedeljo, ko jim v okviru drugega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo v goste prihajajo močne Srbkinje s številnimi starimi znankami. "Ko je bila Andrea Lekić na Krimu, sva bili kar dobri prijateljici, proti takšnim igralkam, kot je ona, imaš vselej neko dodatno motivacijo. In tudi proti preostalim, ki jih poznam iz reprezentance. Gotovo ima ta tekma dodaten pomen in daje višjo motivacijo," napoveduje Korenova, ki je s soigralkami na Švedskem kljub porazu dobila dragocen nauk. Da se Slovenija, če je prava, lahko kosa z vsako ekipo.

Ne spreglejte