Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2013,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 10. 3. 2013, 22.27

8 let

Ko Krim zmaguje tudi s slabo igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če so bile prejšnji teden z eno, so rokometašice Krima po zmagi (27:23) nad Zvezdo v polfinalu lige prvakinj že skoraj z obema nogama. Po tekmi evforije ni bilo. Slavile bodo v nedeljo.

"Mislim, da je bila to naša najslabša izvedba v drugem delu lige prvakinj. Začele smo katastrofalno. Tako v napadu kot v obrambi nam ni šlo nič od rok. Nikakor se nismo mogle zbrati. V drugem polčasu smo stisnile, uspele zmagati, a vseeno: za nami je slaba tekma," je po tekmi razlagala Grubišićeva, ki je na obračunu zbrala 15 obramb. "Zvezda nas ni presenetila. Na njo smo se dobro pripravile in jo analizirale."

Pogled na lestvico je iz tedna v teden lepši. Ljubljančanke so krog pred koncem na prvem mestu – edine imajo osem točk. Polfinale so si praktično že zagotovile, vzame jim ga lahko le izjemno visok poraz na zadnji tekmi (prihodnji teden) proti Valcei. "Nismo še v polfinalu. Imamo še tekmo v Romuniji, kjer bomo prav tako ciljale na zmago. Sama sem pri Krimu že štiri leta, pa polfinala še nisem okusila. Uvrstitev med štiri najboljše bi bila res velika stvar. Tudi za vse ostale igralke," je dejala prva vratarka pri "tigricah". Ampak vseeno, denimo da je polfinale že zagotovljeno … Koga bi si tam želela (opciji sta Györ in Larvik)? "Ničesar ne bom izbirala. Pomembno je, da izboljšamo našo igro. Če bomo igrale kot znamo, lahko premagamo vsakega. Je pa definitivno po zmagi nad Zvezdo z naših hrbtov padlo veliko breme."

"Prisotne je bilo nekaj treme"

Po tekmi, kot smo od nje že vajeni, je bila nasmejana tudi Barbara Lazović, dolžnica iz prvega polčasa, na koncu pa strelka treh zadetkov. "Super je, da zmagujemo tudi s slabo igro. Med polčasom smo se dogovorile, da v nadaljevanju odigramo bolj sproščeno. Tekmo smo začele v nekakšnem krču, pešala je realizacija. To smo v drugem polčasu popravile in rezultat je tu,'' je povedala Lazovićeva in nadaljevala: "Zavedale smo se, da Zvezda ne bo lahek nasprotnik. Tekmo smo vzele resno, je pa bilo prisotne malo treme. Obračun je le odločal o polfinalu. Na srečo se je izšlo, kot smo si želele. O nasprotniku v polfinalu še ne razmišljamo. Kogarkoli bomo dobile, bomo na igrišču pustile srce." Krimovke zadnja tekma glavnega dela lige prvakinj čaka v nedeljo, ko se bodo ob 19. uri v gosteh merile z romunsko Valceo.

Ne spreglejte