Kiel lačen novega uspeha, Flensburg po presenečenje

Rokometaši Kiela bodo po sanjski lanski sezoni v torek napadli prvo letošnjo lovoriko - nemški superpokal. "Zebram" bo nasproti stal Flensburg, ki obljublja, da bo trd oreh.

1 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

2 / 2

Foto: Guliver/Getty Images

Za najtrofejnejšo moštvo Bundeslige (Kiel ima v klubski vitrini kar 17 lovorik nemškega prvaka) bo superpokal kar nekakšna rutinska uvertura v sezono. Za lovoriko, ki je bolj prestižne narave, se bodo borili že petnajstič, kar pomeni, da le štirikrat niso bili zraven. Zadnja štiri leta so se "zebre" udarile s Hamburgom, letos je nasprotnik Flensburg. Da je favorit Kiel, ni treba posebej poudarjati. Zadnji poraz "zeber" proti kakšnemu nemškemu klubu je namreč star že več kot 15 mesecev in nosi datum 4. maj 2011. Takrat so izgubili s Magdeburgom. Z zmagovalno miselnostjo, ki vlada v Kielu, so že "okužili" tudi letošnje štiri okrepitve. "Cilj je zmagati vsako tekmo," je neomajen Gudjon Valur Sigurdsson, ki se je v Kiel preselil iz Kobenhavna. Da ima superpokal vseeno nekoliko manjšo težo kot katera druga lovorika, je jasno, in na to opozarja tudi glavna "zebra", trener Alfred Gisalson. "Seveda si želimo zmage, a superpokalno tekmo bomo vzeli kot del priprav na novo sezono," pravi in dodaja, da še niso povsem uigrani. Gudjon Valur Sigurdsson, Rene Toft Hansen in Marko Vujin, trije izmed štirih novincev, so se ekipi namreč pridružili šele pred nekaj dnevi.

Tudi Flensburg zanima le zmaga

Kielu bo nasproti stal že omenjeni Flensburg, drugouvrščeno moštvo lanske izvedbe nemškega prvenstva in pokala ter prvak pokala pokalnih zmagovalcev. "Lanska sezona je bila fantastična, a sam nisem nikoli popolnoma zadovoljen. Vedno smo lahko boljši, zato hočemo v letošnji sezoni narediti še en korak naprej," pravi trener Flensburga Ljubomir Vranjes.

"V obračun s Kielom gremo po zmago, vsaka lovorika je zelo pomembna. Tekmo bomo vzeli kar se da resno," je optimističen kljub statistiki, ki govori v prid Kiela. V zadnjih dvanajstih obračunih teh dveh moštev je Flensburg namreč vedno izgubil.

Brezplačna pijača za stoječe spremljanje

Obračun z začetkom v torek ob 20.15 bo, tradicionalno, gostil München, kjer se organizatorji soočajo s prav posebno težavo. Zaradi poškodovane strehe na olimpijski dvorani so morali tekmo prestaviti v hokejsko dvorano, kjer pa je le 2.000 sedežev, preostalo so stojišča. Organizatorji so imetnikom vstopnic, do zdaj jih je bilo prodanih že 6.000, v zameno za stoječe spremljanje obljubili brezplačno pijačo.

Zadnji zmagovalci nemškega superpokala:

2011 Kiel 2010 Hamburg 2009 Hamburg 2008 Kiel 2007 Kiel 2006 Hamburg 2005 Kiel 2004 Hamburg 2003 Lemgo 2002 Lemgo 2001 Magdeburg 2000 Flensburg 1999 Lemgo 1998 Kiel 1997 Lemgo 1996 Magdeburg 1995 Kiel 1994 Wallau-Massenheim

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano