Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2011,
13.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gregor Lorger Vid Kavtičnik

Ponedeljek, 16. 5. 2011, 13.01

8 let

Kavtičnikov Montpellier na pragu naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minuli konec tedna se je v vratih izkazal Gregor Lorger, Nenad Bilbija pa je bil v Španiji natančen petkrat. Andraž Podvršič je švicarsko prvenstvo končal na tretjem mestu.

V nemškem prvenstvu si je Magdeburg Jureta Natka razdelil točki s Hannovrom, k temu rezultatu pa je slovenski reprezentant prispeval en gol. Enega več je dosegel Miladin Kozlina za Göppingen, ki je neuspešno gostoval pri rokometaših Berlina.

Minuli teden je bil strelsko razpoložen Nenad Bilbija, zadel je petkrat, njegov Valladolid pa se je z gostovanja pri Guadalajari vrnil domov z zmago. V španskem prvenstvu je bil uspešen tudi Puerto Sagundo Ognjena Backoviča (te dni je praznoval tudi rojstni dan), ki je premagal Torreviejo, Backovič pa je v statistiko vpisal tri zadetke. Brez zmage sta pričakovano ostala Rok Praznik in Gregor Lorger, saj je njuna Naturhouse La Rioja gostovala pri vodilni Barceloni. Kljub porazu se je z 12 obrambami izkazal Lorger, Praznik pa je vknjižil dva zadetka. Svojih spretnosti pa v vratih Arrateja ni mogel pokazati Blaž Vončina, saj zaradi poškodbe ni igral proti Granollersu.

Sila pomembno zmago je v derbiju francoskega prvenstva zabeležil Montpellier Vida Kavtičnika, slovenski rokometaš pa je bil natančen trikrat. S tem si je ekipa z juga Francije praktično že priborila nov naslov prvaka. Brez gola je v bosanskem prvenstvu ostal Peter Pucelj, a kjub temu je njegova Bosna Sarajevo zabeležila novo zmago, čeprav se je naslova prvaka lahko veselila že pred tem. Dve točki je na Hrvaškem ponovno zabeležil Nexe Saše Barišić-Jamana, slednji pa je tokrat ostal pri ničli.

V Švici se je izkazal Kriens-Luzern, katerega barve brani tudi Andraž Podvršič. Občasni slovenski reprezentant tokrat ni igral zaradi poškodbe, a so njegovi soigralci kljub temu uspeli presenetiti aktualne švicarske prvake Kadetten. Kriens je osvojil končno tretje mesto v švicarskem prvanstvu, kar je največji uspeh kluba.

V evropskih pokalih Slovenci poleg Cimosa Kopra nimamo predstavnika, čeprav se za lovoriko bori Göppingen Miladina Kozline.

Te dni pa zelo uspešno na Super Globeu v Dohi nastopajo Nenad Bilbija, Dragan Gajić, David Špiler in Renato Vugrinec.

Ne spreglejte